Suriye'de böbrek yetmezliği: 68 ölü

Suriye'de böbrek yetmezliği: 68 ölü

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde bulunan Milli Hastane'de son 3 ay içinde 68 böbrek hastası tıbbi imkansızlıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Ağı'ndan yapılan açıklamada, böbrek hastaları için hayati önem arz eden diyaliz makinalarının pek çoğunun bozulması ve ilaç fiyatlarındaki artışlar nedeniyle Rakka kentinde bulunan Milli Hastane'de son 3 ay içinde 68 böbrek hastasının hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden bu 68 böbrek hastasından 13'ünün kadın ve çocuk olduğu kaydedildi.

Hastanede sadece 11 diyaliz makinasının bulunduğu, buna karşılık günde 100'den fazla böbrek hastasının bu makinalardan faydalanmak için sıra beklediğine işaret edilen açıklamada, tıbbi imkansızlık ve sağlık ekibinin yetersiz kalmasının altı çizildi.

Rakka'da bulunan altı devlet hastanesinden biri olan Rakka Milli Hastanesi, daha önce iki defa rejim güçlerine bağlı uçakların saldırısına hedef olmuştu.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rakka kenti rejim güçlerinin kontrolünü kaybettiği 4 Mart 2013'ten bu yana hastanelerin de hedef olduğu yoğun saldırılara maruz kalıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.