Suriye'de bayramın acı bilançosu: 116 ölü

Suriye'de bayramın acı bilançosu: 116 ölü

Suriye'de, rejim güçlerinin Ramazan Bayramı boyunca düzenlediği saldırılarda 21'i çocuk, 16'sı kadın 116 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin üç gün içerisinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere topçu atışı, havan topu ve karadan füzeler ile havadan, varil ve vakum bombalarıyla düzenlediği saldırılarda 21'i çocuk, 16'sı kadın 116 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Ölenlerden 16'sının silahlı muhalif olduğu ve 7 kişinin de işkencede yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, bayramın ilk günü 42, ikinci günü 34, üçüncü günü ise 40 kişinin saldırılarda hayatını kaybettiği ifade edildi.
 
Açıklamada, saldırılarda en çok sivil kayıpların verildiği kentlerin başında Halep, Dera ve İdlib'in geldiği kaydedildi.
 
Şam'a roket saldırısı: 17 ölü
 
SNHR'den yapılan açıklamada, rejim güçlerinin, muhaliflerin kontrolündeki Duma bölgesine roketlerle saldırı düzenlediği belirtildi.
 
Bölgedeki bir çarşının hedef alındığı saldırıda 17 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilen açıklamada, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.
 
Yaralıların sahra hastanelerine kaldırıldığı, saldırı nedeniyle bölgede geniş çapta hasar meydana geldiği ifade edildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.