Suriye'de Ağustos'ta 2 bin 591 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de Ağustos'ta 2 bin 591 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de rejim birlikleri ve terör örgütü IŞİD'in Ağustos ayında düzenlediği saldırılarda 2 bin 591 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan  Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) yayımladığı raporda, çeşitli bölgelerinde çatışmaların yaşandığı Suriye'deAğustos ayında da akan kanın durmadığı belirtilerek, "Ordu birliklerinin muhaliflere yönelik saldırılarında 251'i çocuk, 157'si kadın, 243'ü işkence altında bin 728 sivil hayatını kaybetti. Muhaliflere ait birliklerden ise 395 kişi öldü" denildi.
 
IŞID örgütü ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda ölenlerin çoğunun sivil olduğuna dikkati çekilen raporda, "IŞİD'in saldırılarında 123'ü sivil 362 kişinin hayatını kaybettiği, ölenlerden 8'inin çocuk, 5'inin kadın" olduğu ifade edildi. 
 
Raporda ayrıca faili meçhul 75 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtilirken, bazılarının akıbetlerinin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olunamadığı kaydedildi. 
 
SNHR daha önce yayınladığı raporunda ise IŞİD'in Suriye'de bir yıldan bu yana 3 bin 473 kişiyi öldürdüğünü duyuırmuştu.
 
Esed rejimini protesto için Mart 2011’de başlayan barışçıl gösterilere yönelik devlet terörü, muhaliflerin Temmuz ayında silahlı direniş başlatmasına dördüncü senesine girilen bir iç savaşa dönüşmüştü. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.