Suriye'de 5 bin 47 kişi öldü

Suriye'de 5 bin 47 kişi öldü

Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Esed rejiminin işkencesine maruz kalan 94'ü çocuk olmak üzere 5 bin 47 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin resmi veya resmi olmayan gözaltı merkezlerinde işkence yaptığı belirtildi.
 
Geçen ay yaklaşık 155 kişinin işkence sonucu öldüğü kaydedilen açıklamada, rejim kuvvetlerinin hapishanelerinde tutulanlara yönelik yoğun şiddet kullanıldığı ifade edildi. Açıklamada, geçen ay işkence sonucu başkent Şam ve çevresinde 39, Humus ve Dera'da 46, Hama'da 22, İdlip'te 15, Deyru'z Zor'da 12, Halep'te 8, Arraka'da 5, El-Hakasi ve Lazkiye'de 6, Tartus ve El Kunaytra'da 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılı mart ayından bu yana işkence gören 94'ü çocuk, 32'si kadın olmak üzere 5 bin 47 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, işkenceye maruz kalanlar arasında öğrenci, doktor, öğretmen, medya çalışanı, aktivist gibi birçok kişinin bulunduğu ifade edildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.