Suriye'de 1 milyon 221 bin çocuk aşılandı

Suriye'de 1 milyon 221 bin çocuk aşılandı

Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılayı ve Suriye Yardım Eşgüdüm Birimi (ACU) işbirliğinde Suriye'de düzenlenen çocuk felci aşı uygulamasının birinci turu tamamlandı.

Kampanya kapsamında 200'den fazla doktor, 8 bin 500 gönüllü, sınır ötesindeki 5 yaş altındaki çocuklara ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 3 bin ekibin görev yaptığı çalışmanın ilk bölümünde önemli başarı elde edildi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, çocuk felcinin ilk belirtilerinin Deyru'z Zor ve Rakka'da görüldüğünü söyledi.

Türk Kızılay gözetiminde 2,5 milyon doz aşının Suriye'deki çocuklara gönderildiğini ifade eden Dalmaz, şöyle konuştu:

"Suriye'de 8 bin 500 gönüllü ev ev gezdi. Yürütülen kampanya neticesinde her ilde başarı yüzdesi çok iyi. Kısmen iki ilde gecikme olsa da aşılama yaklaşık yüzde 90 oranında uygulandı. Gerek muhaliflerin kontrolündeki yerleri gerekse diğer taraftaki şartları göz önüne aldığınızda gönüllü arkadaşların uygulamadaki başarısını bütün dünyaya ilan etmek lazım. Onların emeklerini kutluyorum."

Dünyadaki çocuklar salgından kurtarıldı

Dünyadaki otoritelere seslenen Dalmaz, insanların hayatından endişe ettiklerini belirterek, Suriye'deki akan kanı durdurmalarını istedi.

Suriye'deki aşı kampanyasına katılan gönüllülerin dünyadaki çocukları bir salgından kurtardığını vurgulayan Dalmaz, "Lazkiye, Hamas, İdlib, Haseke ve Deyru'z Zor'da aşı kampanyaları ileri derecede yürütüldü. Sadece Halep'in kırsalında ve Rakka'da şiddetli çatışmalardan dolayı gerçekleşme kısmen az oldu. O da yüzde 80'lerde yine" dedi.

Aşılanan çocuk sayısının 1 milyon 221 bin 375 olduğunu ifade eden Dalmaz, bu çocuklardan 159 bin 374'ünün ilk defa aşılandığını söyledi.

Rejimin kontrolü dışındaki yerlerde hedeflenen çocuk kitlesinin 1 milyon 400 bin olduğuna işaret eden Dalmaz, "Hedeflenen 1 milyon 400 bin çocuğun, 1 milyon 221 bini aşılandı. Başarı oranı yüzde 87'dir" diye konuştu.

Rejimin kontrolündeki yerlerde de aşı uygulandığına dikkati çeken Dalmaz, buralardaki çok sayıda çocuğa ise aşı yapılamadığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.