Suriye sınırında hayat devam ediyor

Suriye sınırında hayat devam ediyor

Suriye sınırında çobanın otlattığı sürüdeki koyunlardan biri doğum yaptı.

 Kilis'in Elbeyli ilçesinde çatışmaların yaşandığı Halep'in Çobanbey kasabası sınırına yakın bölgede 40 küçükbaş hayvandan oluşan sürüdeki koyunlardan biri kenarda yavrusunu dünyaya getirdi.

Anne koyun doğum sonrası yavrusunun üzerinde oluşan atıkları dakikalarca yalayarak temizledi. Bazen sürüdeki diğer koyunların yavrusunu yalamasına izin veren anne koyun, bazen de onları uzaklaştırdı.

Bu arada Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Makine Teknisyenliği bölümü öğrencisi 21 yaşındaki çoban Mehmet Ali Kayar da doğan yavruya müdahale etti. Tatil nedeniyle çobanlık yaptığını belirten Kayar, doğum sonrası yavru kuzunun burun deliklerini kapatan atıkları üfleyerek temizleyip, nefes almasını sağladı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey kasabasında muhaliflerle, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çatışmaların yer yer yaşandığına işaret eden Kayar, "Karşıda çatışmalar yaşanıyor. Ama ben de koyunlarımı otlatmak zorundayım. Koyunum Ezo'nun hamile olduğunu biliyordum ancak burada doğum yapmasına şaşırdım. Fakat sağ salim bir yavru dünyaya getirmesine de sevindim" dedi.

Yavru kuzu ilk yürümesinde başarılı olamayınca Kayar'ın kucağında ağılın yolunu tuttu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.