Suriye sınırında duvar gerginliği

Suriye sınırında duvar gerginliği

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ile Suriye’nin Kobani (Ayn El Arap) kenti arasında Türkiye tarafından örülen güvenlik duvarını bahane eden bir grup sınırda gerginliğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ile Suriye’nin Kobani (Ayn El Arap) kenti arasında Türkiye tarafından örülen güvenlik duvarını bahane eden bir grup, sınırda gerginliğe neden oldu. Suriye tarafında bir araya gelen küçük bir grup Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında toplanarak gösteri yaptı. Grubun sınıra gelmesi üzerine Türk askeri de harekete geçti. Sınırın sıfır noktasında güvenlik önlemleri arttırılırken toplanan grubun dağılması yönünde anonslar yapılarak uyarılarda bulunuluyor.

Şanlıurfa Valiliği, güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak yapıldığı iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Türk askeri hendek kazıp, Kobani'ye girdi" şeklinde asılsız haberler yer aldığı belirterek, söz konusu asılsız haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu aktardı.

Valiliğin açıklamasında, “Valiliğimiz tarafından Suriye sınırımızda önceden beri devam eden sınır güvenliğini güçlendirme çalışmaları kapsamında çalışmalar devam etmekte olup Suruç ilçemizdeki Mürşitpınar Sınır Kapısı bölgesinde de çalışmalar sürdürülmektedir. İki ay önce ihalesi yapılan duvar örme çalışmaları Mürşitpınar Sınır Kapısının doğusunda 1, batısındaysa 4 kilometre olmak üzere toplam 5 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. Çalışmalar uluslararası koordinatlara göre sınırın sıfır noktasında yürütülmektedir. Hendek kazıldığı iddialarına konu olan çalışmalar ise güçlendirilmiş beton duvarların yerleştirileceği yerlerdeki temel güçlendirme çalışmalarıdır. Haberlerde iddia edildiği gibi güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak yapıldığı iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır" ifadelerine yer verdi. 

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.