Suriye rejimine tutukluları serbest bırakın çağrısı

Suriye rejimine tutukluları serbest bırakın çağrısı

Bölgesel ve uluslararası 71 insan hakları kuruluşu, Suriye rejimini insan hakları savunucusu 3 tutukluyu serbest bırakmaya çağırdı.

İnsan Hakları Gözlemevinden (Human Rights Watch) yapılan yazılı açıklamada, Suriye rejiminden, insan hakları savunucuları Mazin Derviş, Hani ez-Zeytani ve Hüseyin Garir'in serbest bırakılmasının istendiği belirtildi.

Suriyeli tutukluların 3 yıldan bu yana hapiste olduğu ve insan hakları alanında yaptıkları çalışmalar nedeniyle özgürlüklerinin ellerinden alındığı belirtilen açıklamada, "Derviş, Zeytani ve Garir'in insan hakları alanındaki çalışmaları ve ifade özgürlüğü hakkını kullanması nedeniyle zulüm gördüğü düşüncesindeyiz. Suriye makamları, şart öne sürmeksizin bu 3 kişiyi serbest bırakmalı ve kendilerine yöneltilen suçları düşürmeli" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, keyfi olarak tutuklanan diğer barışçıl aktivistlerin de serbest bırakılması gerektiği kaydedildi.

Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratı, 16 Şubat 2012'de Şam'daki Suriye Enformasyon ve İfade Özgürlüğü Merkezi'ne baskın düzenlemiş, 3 Suriyelinin de aralarında bulunduğu merkez çalışanları gözaltına alınmıştı. Derviş, Zeytani ve Garir dışındaki diğer çalışanlar daha sonra serbest bırakılmıştı.

 Derviş, Zeytani ve Garir, 2013 yılı Şubat ayında "terör propagandası yapma" suçlamasıyla mahkemeye çıkarılmıştı. O tarihten bu yana davaya ilişkin duruşmalar erteleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.