Suriye rejimi Halep'e ölüm yağdırdı

Suriye rejimi Halep'e ölüm yağdırdı

Suriye rejiminin yaklaşık 6 ayda Halep'e 2500 varil bombası attığı, bu saldırılarda 1849 kişinin öldüğünün tespit edildiği bildirildi.

Suriye rejiminin, yaklaşık 6 ayda Halep'e 2500 varil bombası attığı, bu saldırılarda aralarında 700'den fazla kadın ve çocuğun olduğu 1849 kişinin öldüğünün tespit edildiği bildirildi.
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Şubat'tan bu yana ordunun Halep'te varil bombalı saldırılarıyla ilgili verileri topladıklarını belirtti.
 
Söz konusu tarihten bu yana Halep'e 2 bin 500 varil bombası atıldığını aktaran Ahmed, bu saldırılarda sonucunda 519'ü kadın, 240'tan fazla çocuk 1849 kişinin yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini kaydetti.
 
"Esed sistematik olarak Halep'i varil bombasıyla yıkmaya çalışıyor" diyen Ahmed, rejimin varil bombalarıyla halkın yoğun yaşadığı yerler ile çarşı, pazar ve toplanma yerlerini vurduğunu iddia etti.
 
Saldırıların dünyanın en eski kentlerinden biri olan Halep'i harabeye çevirdiğini dile getiren Ahmed, kentteki tarihi yerlerin yüzde 80'inin zarar gördüğünü, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde atılan varil bombaları nedeniyle, buradaki halkın da evlerini terk ettiğini anlattı.
 
"Esed rejimi, varil bombalarıyla insanlık suçu işliyor"
 
Ordunun bir yıldan bu yana Halep ve çevresinde, yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgeleri "varil bombaları"yla vurduğunu ifade eden Ahmed, "Esed rejimi muhaliflere karşı kullandığı varil bombalarıyla insanlık suçu işliyor" dedi.
 
Ahmed, Şam yönetimine bağlı güçlerin sadece Halep'te değil muhaliflerin kontrolündeki şehir, ilçe, kasaba ve beldelerde benzer saldırılar düzenlediğini de sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.