Suriye mültecilerden Soma jesti

Suriye mültecilerden Soma jesti

Türkiye'deki kamplarda barınan Suriyeliler, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için dua ediyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için dua ediyor.
Şanlıurfa'daki çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyeliler, Soma'dan gelen acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Maden faciasını televizyonlardan haber alan Suriyeli misafirler, en zor günlerinde kendilerine kucak açan Türk halkının acısına ortak oldu.
Dost ülkenin acısını acıları bilip dualarını eksik etmeyen misafirler, kurtarma çalışmalarından gelecek umutlu haberi bekliyor.
Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kalan Abdurrezzak Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gün önce büyük bir faciayla uyandıklarını ve üzüldüklerini dile getirdi.
Faciada hayatını kaybedenlerin ailelerinin geçimlerini sağlamak için onurlarıyla çalıştığını ifade eden Kadir, şöyle konuştu:
"Yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin en derin acısını yaşıyoruz. Bizler 3 yılı aşkın süredir benzer acılarla yaşıyoruz ve bu dönemde acılarımızı en çok Türk halkı paylaştı. Şimdi de bizler tüm kardeş halkın acısını paylaşıyoruz. Olayda hayatını kaybedenlerin şehitler zümresine katılmasını Allah'tan temenni ediyorum. Allah mekanlarını cennet etsin. Olayda hayatını kaybedenler ve yaralananların yakınlarına sabır diliyorum."
Abdulfettah Hüsni ise olayı televizyondan duyduklarını ve çok üzüldüklerini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabır temennisinde bulundu.
Vahid Derviş de olayın bir facia olduğunu ve bir Müslüman olarak çok üzüldüklerini anlattı.
Suriyeliler olarak yaşananlara çok üzüldüklerini vurgulayan Derviş, "Bir Müslüman olarak dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman kardeşimizin başına bir olay gelse çok üzülürüz çünkü hepimiz bir ümmetiz. Olayda hayatını kaybedenlerin hepsinin mekanı cennet olsun. Bu acıları bizler de çok yaşadık ve anlıyoruz. Müslümanlar olarak hepimiz bir milletiz ve Türk kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.