Suriye hapishanelerinde işkence nedeniyle 847 kişi öldü

Suriye hapishanelerinde işkence nedeniyle 847 kişi öldü

Suriye hapishanelerinde ocak ayından bu yana 15'i çocuk, 6'sı kadın 847 kişinin işkence ve kötü muamele nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden (SOHR) yapılan açıklamada, "Ocak 2014'ten bu yana Esed rejiminin hapishanelerinde, emniyet şubelerinin mahzenlerinde ve kışlalarda 847 tutuklu, işkence ve kötü muamele nedeniyle yaşamını yitirmiştir" denildi.

İşkenceyle öldürüldükleri belgelenenler arasında 15 çocuk ve 6 kadının bulunduğu belirtilen açıklamada, bu sayının sadece rejim tarafından, ailelerine öldüğü tebliğ edilen kişileri kapsadığı kaydedildi.

İşkence, idam, olumsuz insani ve sağlık koşullarının yanı sıra hasta ve yaralılara gereken tıbbi yardımın yapılmaması nedeniyle de ölümlerin yaşandığı ifade edilen açıklamada ayrıca çok sayıda tutuklu yakınının, "rejim güçlerinin takibinden ve tutuklanmaktan korktuğu için akrabalarının ölümlerini bildiremediği", dolayısıyla sayının çok daha fazla olabileceği savunuldu.

Suriye'de halen tutuklu bulunan 18 binden fazla kişinin akıbetinin bilinmediği kaydedilen açıklamada, "bu kişilerin de 847 kişiye benzer akıbete uğramış olmalarından endişe edildiği" vurgulandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.