Suriye görüntüleri temsilcileri ağlattı

Suriye görüntüleri temsilcileri ağlattı

BM Güvenlik Konseyi'nde gerçekleştirilen toplantıda Suriye'nin İdlib kentine gerçekleştirilen saldırılarda 3 çocuğun ölümünün videosunu izleyen temsilciler gözyaşlarını tutamadı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Suriye'de son dönemde giderek artan klorin gazı saldırısı iddialarına ilişkin BM Güvenlik Konseyi'nde Suriyeli doktorlarla basına kapalı toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda İdlib vilayetindeki Samin kasabasında 16 Mart'ta gerçekleştirilen saldırının ardından 1, 2 ve 3 yaşlarındaki üç çocuğun yaşama döndürülmesi çabaları ve hayatlarını kaybedişlerinin videosu izletildi.

Suriyeli Doktor Muhammed Tenari, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırı sırasında bölgede helikopter seslerinin duyulduğunu ve çamaşır suyuna benzer bir koku hissedildiğini belirterek, hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuklar ve kadınlar olduğunu söyledi.

Doktorların bugün Rusya'nın BM Misyonu'nu ziyaret ederek, rejime karşı atılacak adımlarda veto yetkisini kullanmamaları konusunu görüşecekleri belirtildi. 

'Konsey'deki bölünmüşlük aşılmalı'

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıya katılan herkesin gördükleri manzaradan çok etkilendiğini anlatarak, Konsey'deki bölünmüşlüğü aşıp rejimin kimyasal saldırılarına karşı adım atılması gerektiğini söyledi.

BMGK'da geçen ay kabul edilen karar tasarısında kimyasal kullanımı kınanarak sorumlulara karşı önlem alınacağı belirtilmiş ancak suçluların tespiti için herhangi bir mekanizma getirilmemişti.

Klorin saldırısı konusunda Suriye'de taraflar birbirini suçlarken, Batılı ülkeler kimyasal saldırıların helikopterlerden atılan varil bombaları ile gerçekleştiğini ve helikopterlerin ise sadece Suriye ordusunda yer aldığını belirtiyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.