Suriye bir nesli kaybetme riskiyle karşı karşıya

Suriye bir nesli kaybetme riskiyle karşı karşıya

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Bir nesli kaybetme riskiyle karşı karşıya Suriye. Yeni gelen neslin eğitimi bu anlamda en kritik konulardan biri" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, iç savaşın 5. yılına girdiği Suriye'de yeni bir neslin kaybolma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kuveyt'te düzenlenen ve 78 ülkenin katıldığı 3'üncü Uluslararası Suriye Donörler Toplantısında Türkiye'yi temsil eden Yılmaz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Suriye'de yaşanan olayların 5. yılına girdiğini ve rejimin "zulümleriyle büyük bir insani krize dönüştüğünü" hatırlatan Yılmaz, "Bugüne kadar 300 bin kişinin rejim tarafından öldürüldüğünü değerlendiriyoruz. Diğer taraftan 12 milyon insan yerinden edilmiş durumda. Bir milyon civarında insan yaralanmış durumda. Ciddi yoksulluk riski altında işsizlik oranlarının yüzde 60'a yaklaştığını biliyoruz. Suriye'nin şehirlerinin, altyapısının tahrip edildiğini biliyoruz. Yine Birleşmiş Milletler'in (BM) bir tahminine göre 200 milyar doların üzerinde bir zarar söz konusu" dedi.

Bunun yanı sıra ülkede nesillerin sağlık ve eğitim anlamında ciddi problemler yaşadığını dile getiren Yılmaz, "Bu güvenlik sorunu, insani sorun, kalkınma sorununa da dönüşmüş durumda. Bir nesli kaybetme riski ile karşı karşıya Suriye. Yeni gelen neslin, çocukların eğitimi bu anlamda en kritik konulardan bir tanesi" diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum