Suriye barış görüşmeleri tekrar başlatıldı

Suriye barış görüşmeleri tekrar başlatıldı

Birleşmiş Milletler, ABD ve Rusya yetkilileri Nisan'da başarısız olan Suriye barış görüşmelerini bugün Cenevre'de tekrar başlattı.

Halep son dört yıldır muhalifler ve hükümet arasında süren savaş yüzünden yıkıma uğradı.

Birleşmiş Milletler, ABD ve Rusya yetkilileri bugün Cenevre'de buluşarak Nisan'da sonuca ulaşamayan Suriye barış görüşmelerini tekrar başlattı.

Suriye'de ateşkesin sağlanması için ABD ve Rusya'nın ülkedeki hava saldırılarında işbirliği yapması öneriliyor.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter Pazartesi günü Rusya'nın Esad hükümetini desteklemesinin iç savaşı uzattığını ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin işini zorlaştırdığını söyledi.

Carter Pentagon'daki basın toplantısında, "Bu iç savaşa bir son vermek için politik bir çözümü ve geçici bir devlet kurmayı desteklemelerini umuyorduk. Ayrıca tüm muhalifler yerine radikallerle savaşılmalı, muhalifler geçiş sürecinin bir parçası olmalı" dedi.

John Kerry Pazartesi günü, Ağustos'ta ABD'nin Rusya ile yapacağı işbirliği ve istihbarat paylaşımına dair planın detaylarını paylaşmayı umduğunu söyledi. Ancak, Birleşmiş Milletlerin Ağustos'un başında hayata geçirmek istediği geçici bir hükümet kurma planı bu tarihe yetişmeyecek gibi görünüyor.

 

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.