Yıldıray OĞUR

Yıldıray OĞUR

Sürgündeki Gülsüm İnek’e...

Sevgili Gülsüm,

Öncelikle tebrikler. Anne olmuşsun. ‘Kader’in kaderi hep güler, o da senin gibi devrimci bir inek olur inşallah. Türk demokrasisi ondan da çok şey bekliyor.

Sürgündeki tutsaklığın sırasında bu mektubun ne kadarı eline geçer bilemiyorum.

Sütten kesilirsin diye belki sana söylemiyorlardır.

Ama bil ve tedbiri elden bırakma diye yazıyorum.

Herkes peşinde. Yaşadığın köy ajan kaynıyor. Bir ağacın arkasında Jandarma istihbarattan biri varsa, karşı ağacın arkasında Emniyet istihbarattan biri var. MİT, CIA, MOSSAD ise çoban, sütçü, baytar kılığında takipte.

Ergenekon kellene ödül koydu. JİTEM’in kafa avcıları Malatya’ya uçuyor. Milyonlar İstanbul’daki Cumhuriyet mitingine senin sucuklarını, sosislerini yeme vaadiyle davet ediliyor.

Tehlikenin farkında mısın bilmiyorum? Bir kalça hareketiyle kırdığın tabunun haddi hesabı yok. Bir besili inek olarak girdin camdan siyasi hayatımıza.

Duymuşsundur İkinci Cumhuriyetçiler seni kutsal ilan etti. Bir gün İkinci Cumhuriyet ilan edilirse sana dokunmaya çalışan kasaplar rejimi yıkmaya teşebbüsten yargılanacak.

İslamcılar ise seni hanif ilan etti. Sütünden içenin cennetlik olduğu söyleniyor. Bakara suresinden seni müjdeleyen ayetler arıyor o uzun saçlı çocuk.

Solcular eyleminin devrimciliğe mi karşı devrimciliğe mi hizmet ettiğini tartışmayı henüz bitiremedi. Geldikleri son nokta; inekle rejim arasında tercih yapmak zorunda değiliz, üçüncü bir yol mümkün.

Yalçın Küçük gazete kupürleri denizine dalmış Hazar Yahudileri arasında yaygın kullanılan inek isimlerini, Kemal Kerinçsiz hapishanede hukuk kitaplarına dalmış bir ineğe 301 davası açılıp açılmayacağını araştırıyor.

Aydınlık hain bakışlı bir fotoğrafını bulursa seni kapak yapacak. Uğur Dündar iffetine söz söyleyecek hain öküzler bulursa sizin köyden canlı yayın yapacak.

Ulusalcı bankacı, reklamcı, finansal direktör taifesi birbirlerine senin Hollanda cinsi bir inek olduğunu ispatlayan power point sunumlar gönderiyor.

Üniversite kantinlerinde Malatya’nın bir köyünde bu kadar besili olmanın Soros’tan besleme olma ihtimalini artırdığı konuşuluyor. Komplonun ucunu bir zamanlar o köylerde cirit atan barış gönüllülerinin damızlık çalışmalarına kadar götürenler ise kitap yazmaya başladı bile.

Mizah dergileri ‘bu malzemenin çaktırmadan nasıl üstünden atlarız’ın, Kemalist hayvanseverler bu derin ideolojik krizin üstesinden nasıl geleceklerinin derdine düşmüş.

Hakkında malzeme o kadar bol ki her an imam hatiplerden bir Aziz Nesin çıkabilir.

İstanbul Üniversitesi’nde bir grup solcu öğrenci “Gülsüm Köyüne Geri Dönsün İnisiyatifi” kurdu. Üniversiteye asılan afişlerde “Eğer sen de Gülsüm’e destek olmak, onu köyüne döndürmek istiyorsan [email protected] adresine mail at! Bu çağrıya destek ver. Daha fazla Gülsüm Kemalist zihniyetin kurbanı olmasın!” deniyor.

İnternette fan grupları oluştu senin için. Militan demokratlar seni kurtarmak için halaskaran-ı zabitan çeteleri oluşturuyor. Etyen Mahçupyan kitapları üzerine yemin ediyor. Genç Siviller köyünde pankart açacak otel arıyor.

Yanlışlıkla oldu, kaçıyordun, fark etmedin, önüne çıktı, hepsi tamam. Mahkemede aynen böyle anlat.

Yine de yaptığın inekliğin büyüklüğünün farkında mısın?

Hayır, parçaladığın Atatürk’ün kendine benzemeyen büstleri değil. Milli Görüş’ün liderinin bile “Yaşasaydı bize oy verirdi” dediği, Avrupa Birliği’ni savunanların “Yaşasaydı o da girmek isterdi” dediği, solculara göre anti-emperyalist, liberallere göre pragmatist, Kemalistlere göre hayatta en hakiki mürşidin büstünü kırmadın, hayır.

Onlarca liberal, solcu düşünürün, aktivistin, dava adamının yapamadığıdır senin bir kalça darbesiyle yaptığın.

Ergenekon savcılarının binlerce sayfalık iddianamelerle göstermediğidir senin gösterdiğin.

Sen bize kendi halinde yaşayan bir inek için soruşturma açan, köylülerin ifadelerini alan, sahibinin yüreğine korku salan ve ineği sürgüne gönderten bir devletle aynı yatakta olduğumuzu hatırlattın.

Öküzlüğün, koyunluğun serbest ama bir ineklik yapmanın riskli olduğu bir ülkede yaşadığımızı hatırlattın.

Ölüm kuyularına, topraktan çıkan cephanelere, belgelere, bilgilere inanmayanlar için gökten indirilmiş son uyarıcısın sen.
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe...
En derin dayanışma duygularıyla...

Taraf

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.