Sur'da devletin sağladığı desteklerle yaralar sarılıyor

Sur'da devletin sağladığı desteklerle yaralar sarılıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan esnaf, devletin sağladığı desteklerle yaralarını sarıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan esnafın iş yeri yenileniyor.
 
İlçede PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle iş yerlerini aylarca açamadığı için büyük mağduriyet yaşayan esnaf, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarla huzurun sağlanmasının ardından devletin sunduğu destekle yaralarını sarıyor.
 
Bir süre önce SGK ve vergi borçları ertelenen, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1 yıl kira bedeli alınmayan ve faizsiz 50 bin liralık krediye kavuşturulan esnafın son olarak iş yeri, "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında modernize ediliyor.
 
Tarihi dokuyu uygun yapılan cephe sağlıklaştırma ve yenileme çalışmalarında, iş yerlerinin sıva, boya, otomatik kepenk, aydınlatma, elektrik tesisatı, gölgelik ve saçakları 50 bin lirayı aşan harcamayla yenileniyor.
 
Aynı zamanda kentin en işlek yeri olan Gazi Caddesi'nde uygulanan "Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin 6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.
 
"Burası çok daha güzel olacak"
 
Sur'da 50 yıldır esnaflık yapan Mahmut Modanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırıları nedeniyle dükkanı 6 ay kapalı kaldığı için mağdur olduğunu söyledi.
 
İş yerlerinde yapılan yenileme çalışmalarından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Modanlıoğlu, "Nereden bakarsanız her dükkana 40-50 bin lira masraf yapılıyor. Dükkanımız da caddemiz de güzelleşecek. İnşallah bir daha kötü olaylar olmaz. Diyarbakır'da en güvenli yer Suriçi'dir. Burası çok daha güzel olacak." dedi.
 
Şehmus Fidancı ise Sur'da huzurun sağlandığını işaret ederek, güvenlik sıkıntısının sona erdiğini söyledi.
 
Fidancı, Sur'a devlet desteğinin aynı zamanda kendileri için büyük moral olduğuna dikkat çekerek, "Yapılan çalışmalarla Sur'un gerçek güzelliği ortaya çıkacak. Burası İstanbul'daki İstiklal Caddesi gibi olacak." diye konuştu.
 
TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.