Süpermen, Yahudi propagandanın ürünüymüş

Süpermen, Yahudi propagandanın ürünüymüş

Yeni bir film ile Yahudi kökenleri dünyaya ilan edilecek

Risale Haber-Haber Merkezi

‘Sin City’, ‘300’ ve ‘Batman Kara Şövalye Dönüyor’un yapımcısı Frank Miller, yeni Süpermen filminde kahramanın Yahudi köklerini seyirciye anlatan bir film olmasını istiyor.

Yahudilerin yayın organı Şalom gazetesinin haberine göre "Bilinenin aksine  Süpermen’in Yahudi bir geçmişi var." Nesillerin okuduğu, sayısız filmi yapılan çizgi kahraman Süpermen, her ikisi de Yahudi olan Jerry Siegel ve çizgi roman ressamı Joe Shuster tarafından yazılmıştı.

Süpermen'in mucidi Siegel, zamanında basına,  Süpermen’i Avrupa’da savaşta Naziler ve faşistler tarafından Yahudilere neler yapıldığını öğrendikten sonra esinlendiğini belirtmişti. 

Haber şöyle:
Karakterin orijinal ismi, evi olan Kripton gezegeninde Kal-EL’dir. İbrani bir fonetiğe sahip olan bu isim, içinde Tanrı’nın adını da barındırmakta. Tevrat’taki birçok karakterin ismi EL eki ile bitiyor. Raşel, Daniel gibi. EL eski İbranicede Tanrı’nın adlarından biri. Keza İsrail havayolları ELAL ‘göklere doğru’ demektir. Burada gökler aynı zamanda Tanrı manasında.

Siegel ilk çizgi roman hikayelerinde Süpermen yerine, Çelik Adam (Man of Steel) ismini kullanır. Savaş sonrası yazılan bir  çizgi macerada, Man of Steel Yahudi bir fanteziyi gerçekleştirir, süper güçleri ile Hitler ve Stalin’i yakalar ve uluslararası bir mahkemede savaş suçlarından yargılanmalarını sağlar.

Ünlü filmci Miller yeni bir Süpermen macerası yazacağını ve Kriptonlu kahramanı 2. Dünya Savaşı’nın en karanlık köşelerine götüreceğini belirtiyor. Miller, Inverse Dergisi’ne yeni projesi ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Süpermen’in geçmişinde Yahudilik ve acı savaş yılları var. Yeni macerasında onu 2. Dünya Savaşı’nın içine sokacağım. Süpermen’in ölüm kamplarından geçireceğim.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum