Süper kahraman olabilmek için iyi Müslüman olmanız yeterli

Süper kahraman olabilmek için iyi Müslüman olmanız yeterli

Los Angeles'ta yaşayan ve ölmek üzere olan çocukları evlat edinen Muhammed Bzeek'in belgeselini çeken yönetmen Ensar Altay, "Süper kahraman olabilmek için iyi bir Müslüman olmanız yeterli." dedi.

Önder Genç ve Önder Eğitim iş birliğinde düzenlenen Sinema Atölyesi'ne katılan Altay, "Belgesel: Gerçek ve Kurgu Arasında İnsanı Anlatmak" konulu söyleşide sinema tekniklerine ve son dönemde hazırladığı belgesel çalışmasına ilişkin bilgi verdi.

"Tek bir sebebi var, Allah rızası için"

Son çalışması kapsamında Los Angeles'ta yaşayan ve ölmek üzere olan çocukları evlat edinen Muhammed Bzeek'in belgeselini çeken Altay, "Çoğunlukla aileleri tarafından terk edilmiş ya da yetim kalmış ölümcül hasta çocukları evine alıyor ve onlar ölürken bir şekilde yanlarında olmak istiyor. Aşağı yukarı 30 yıldır bunu yapıyor ve bugüne kadar 80 çocuk evlat edinmiş. Bu çocuklardan 70'ini kurtarmayı başarmış, 10'u ise kucağında ölmüş." diye konuştu.

Yönetmen Altay, ABD'deki sahipsiz çocukların reşit olana kadar devletin olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Muhammed Bzeek ile ABD'de yaklaşık 2 ay geçirdim. Onun evinde de kaldım. Hemhal olduk. Süper kahraman olabilmek için çok büyük güçleriniz olmasına gerek yok. İyi bir Müslüman olmanız yeterli. Herkes ona niye yapıyorsun diye soruyor. Onunla uzun zaman geçirdiğim ve neyi neden yaptığını anlamaya çalışmış biri olarak söylüyorum. Tek bir sebebi var, Allah rızası için. Başka hiçbir sebebi yok. Tertemiz bir Müslüman. Bir arkadaşı onun için dedi ki, Muhammed, konuşmadan ve yaşayarak İslam'ı anlatıyor. Ondan etkilenen o kadar çok insan var ki. Her gün insanlar geliyor ve onu anlamaya çalışıyorlar. Şu anda ABD'de süper kahraman gibi görünüyor."

Hazırlıkları devam eden belgeselin teaser görüntüsünü de izleyicilerle paylaşan Ensar Altay, daha sonra yöneltilen soruları yanıtladı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.