Süper ay nedeniyle telefonlar radyasyon mu yayacak?

Süper ay nedeniyle telefonlar radyasyon mu yayacak?

Whatsapp'ta adeta bir virüs gibi yayılan habere göre bu gece çıkacak olan süper ay yüzünden telefonlardan radyasyon yayılacak. Bu yüzden telefonlarınızdan uzak durun uyarısı sıkça yayılıyor. Peki bu doğru mu?

15 Kasım yani bu gece süper ay görülecek. Merakla beklenen süper ay'ın ortaya çıkışı ile birlikte konu ile ilgili dedikodular da kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Herkesin whatsapp'ına arkadaşlarından şu mesaj geliyor; Bu gece 00.30 ile 03.30 saatleri arasında elektronik cihazlardan uzak durun. Bu cihazları kapatın ve vücudunuza yaklaştirmayin. Bu gece gezegenimizde yoğun radyasyon bulunacak. Bu uyarıyı BBC ve Nasa geçmiştir.

Bu bilgi doğru mu? Bu gece telefonları kapatalım mı? Telefonlar radyasyon yayacak mı?

Pek çok kişi bu bilginin dogrulugunu tartışırken, gelen bilgilere göre bu bilgi doğru değil. Ay'ın gezegenimize yaklasması ile radyasyon yayiliminin doğrudan bir bağlantısı yoktur. Bazı kisilere göre bu yanlış bilgi iletişimi kesmek isteyenlerin oyunu. Sonuçta bu tür haberlere doğrudan itibar etmenize gerek yok. Süper ay'ın radyasyon ile doğrudan bağlantısı yoktur.

Telefonlar Radyasyon yayacak mı?

Konu ile ilgili en yetkin kurumlardan olan Bilgi Teknolojileri iletişim Kurumu, yani BTK'da bir açıklama yayınladı. Açıklamada böyle bir durumun olmadığına vurgu yapıldı ve bu tür mesajlara vatandaşların itibar etmemesi istendi.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.