Süper Ay nasıl izlenir? Süper Ay Canlı İzle

Süper Ay nasıl izlenir? Süper Ay Canlı İzle

Beklenen gün geldi çattı. Süper Ay, tefekkürlük bir manzara ile bu gece arz-ı endam edecek. Gökyüzünde daha parlak görülecek olan Ay'ı gözlemlemek için herkes farklı yollar arıyor. Peki Süper Ay nasıl izlenir? Süper Ay çıplak gözle görülecek mi?

21. Yüzyılın en güzel gökyüzü olaylarından biri daha yaklaşıyor. Süper Ay için beklenen gün geldi çattı. Gezegenimizin uydusu olan Ay, Dünyamıza her zaman olduğundan biraz daha yaklaşarak, biraz daha parlak görülecek ve ortaya tefekkür edilecek ve Allah'ın yaratma sanatını bizlere daha net gösterecek bir tablo çıkacak. Pek çok kişi de bu sanatı izlemek için yollar arıyor. Süper Ay görülecek mi? Süper Ay nasıl izlenir? Süper Ay çıplak gözle görülür mü? Süper Ay saat kaçta görülecek? gibi soruların yanıtları haberimizin içeriğinde...

Süper Ay nedir?

Ay, bilindiği üzere içinde yaşadığımız gezegen olan Dünya'nın uydusudur. Ay bazı zamanlar Dünya'ya yakınlaşsa da, Süper Ay dediğimiz olay Ay'ın Dünya'ya en yakın olduğu noktadır. Süper Ay'da, Ay, Dünya'mıza yüzde 14 oranında daha yakındır ve yüzde 30 daha parlak görünür.

Süper Ay nasıl izlenir?

Süper Ay'ı izlemek için herhangi bir ekstra araç-gereç ihtiyacı yoktur. Süper Ay çıplak gözle rahatlıkla görülebilir. Sadece gökyüzünün bulutsuz olması yeterlidir. Fakat Süper Ay'ı daha iyi gözlemlemek için şehrin ışıklarından uzak bir bölgede durmak daha iyi görüş sağlar.

Süper Ay Canlı olarak nereden izlenir?

Süper Ay, canlı olarak NASA'nın sitesinden izlenebilir. http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/#public adresinden NASA canlı yayınına ulaşabilirsiniz. NASA zamanı geldiğinde Süper Ay'ı kendi sitesinden canlı izletecektir.

Süper Ay ne zaman görülecek?

Süper Ay, bu gece, yani 14 Kasım'ı 15 Kasım'a bağlayan gece saat 02.30'dan itibaren Türkiye'de görülecek.

Risalehaber.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.