Sünnet-i Seniyyeye ittiba eden hem ihlaslı hem müsbet hareket eder

Sünnet-i Seniyyeye ittiba eden hem ihlaslı hem müsbet hareket eder

Risale-i Nur hareketi baştan sona müsbet iman hizmetidir

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale Akademi Müspet Hareket Çalıştayları kapsamında düzenlenen üçüncü program "Müspet Pratikler Çalıştayı" başlığı ile başladı. Risale Akademi'nin Ankara'daki merkezinde düzenlenen çalıştayın üçüncü oturumu Dr. Ömer Şeker yönetti. 

"Müspet Hareket Pasiflik midir? Pratik Örnekler" başlıklı sunumunda Mehmet Evren, Hz. Peygamber'in (asm) hayatından müsbet hareket örnekleri verdi. Hendek savaşında şairlerin atışmalarına izin vermediğini hatırlatan Evren, "Küçücük bir sataşma kırgınlığa sebp olabilirdi. Bu yasak müsbet harekettir" dedi. Müsbet hareketin yerinde ve zamanında hareket edilmesi şeklinde açıklayan Evren, "Üstadın, Zalimler için yaşasın cehennem" sloganı ile yürümesi de müsbet harkettir" dedi.

"Müspet Pratik için Perspektif" başlıklı sunumunda İsmail Benek, Bediüzzaman Hazretlerinin bu çağda Kur'an perspektifini verdiğine dikkat çekti. Herkesin müsbet hareket pratiklerini üretebileceğini belirten Benek, "Risale-i Nur yaklaşımı hayatı imana bağlar. Muktezayı hale mutabık hareket etmek müsbet hareketin olmazsa olmazıdır" dedi.

Dursun Sivri ise "Davranış Analizi Çerçevesinden Müspet Hareket" adlı konuşmasında kuvvey-i şeheviye, gadabiye ve akliye örneini vererek "vasat" davranışın müsbet hareket olduğunu söyledi. Müsbet hareketin kriterinin şeriatla tanımlandığına vurgu yapan Sivri, "Sünnet-i Seniyyeyi refleks haline getirmek lazım" ifadelerini kullandı.

"İman ve Kur’an Hizmetinde Müspet Hareket" başlıklı sunumunda Mehmet Polatdemir şöyle konuştu: "Risale-i Nur hareketi baştan sona müsbet iman hizmetidir. Üstad Bediüzzaman ihlaslı hareketle müsbet hareketi eşitliyor. Bunun ölçüsü de 20 ve 21. Lem'a'da yazılmıştır. Lahikalar İhlas Risalesinin pratiğidir. Sünnet-i Seniyyeye ittiba eden ihlaslı ve müsbet hareket edebilir" dedi.


Kaynak: RisaleHaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.