Sungu beldesi Türk bayraklarıyla donatıldı

Sungu beldesi Türk bayraklarıyla donatıldı

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kulaksız'ın teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından Muş'un Sungu beldesinde Türk bayrakları asıldı.

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından Muş'un Sungu beldesinde Türk bayrakları asıldı.

Sungu'da yaşayan vatandaşlar, Binbaşı Kulaksız'ın, teröristler tarafından eşi ve çocuğunun da bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşmesinin ardından, belde meydanını "Muş halkı 'Arslan' şehitlerini unutmaz" yazılı pankart ve Türk bayraklarıyla donattı.

Belde sakinlerinden Şemsettin Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadıklarını belirterek, "Her gün 'barış' diyorlar sonra katliam yapıyorlar. Her tarafta asker, polis ölecek. Polisler kim? Kardeşlerimiz, oğullarımız, yabancı değil ki. Her gün katliam, her gün ölüm" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını isteyen Erol, "Yalan söylüyorlar, 'Silahları bırakacağız' diyorlar ancak bırakmayacaklar. Önceden de söyledi, yine kandırdı. Ondan sonra silahlandı, yine çıktılar dağa" diye konuştu.

Edip Karabey de şehit Binbaşı Kulaksız anısına beldeyi bayraklarla donattıklarını anlatarak, "Bizim köyümüz, beldemiz devletçidir. O binbaşılar kolay yetişmiyor" dedi.

Karabey, "Barış istiyoruz dediler ama istemediler. Barış değil bu olanlar. Orayı bombala, halkı tehdit et, enerji hattını devir, böyle barış olmaz. 'Kürtçüyüz' diyorlar ancak Kürtlere de zarar veriyorlar. Barış her yönüyle iyidir. Arabalar yakılıyor, yol kesiliyor. Bunlar olmasın" görüşünü paylaştı.

Herkesin şehit Binbaşı Kulaksız'ın acısını yaşadığını dile getiren Ahmet Güngör ise "Allah rahmet eylesin. Onun acısı hepimizin acısıdır. Bu davaya 'Kürtlerin davası' diyorlar ama değil. Allah barış göstersin, devletimize yardım etsin. Türkiye'de bu bayrağın altında yaşayanlar bu rahatlığı nerede gördü?" diye konuştu.

"PKK silah bıraksın"

Ahmet Aykan da PKK'nin silah bırakmasını isteyerek, "Niye çocukları, kızları kandırıp dağa götürüyorlar. Araç yakma, yol kesme iyi değil. Fakir fukaranın arabasını yakıyorlar. Bu insanlık dışıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Eskiden koruculuk yaptığını bildiren Zıyaddin Çetin, bir an önce olayların durmasını istediklerini söyledi.

Kürt olduğunu aktaran Çetin, şunları kaydetti:

"Bu bir Kürt meselesi değil. Kürt meselesi olsaydı bizim araçlarımız yanmaz, evlerimiz yıkılmaz, yaylalarımızdan olmazdık. Biz bundan kurtulmak istiyoruz. PKK artık silah bıraksın. Bir devlet var. O da bizim silahlı güçlerimiz. O da olmasa biz ne yaparız? Vatan hepimizin vatanı. Devlete devlet lazım. 2-3 PKK'lı ile bu devlete bir şey olmaz. Zarar gören Kürt milleti olur."

Belde olarak terörü hiçbir zaman desteklemediklerini dile getiren Abdurrahman Senam ise hangı ırktan olursa olsun insanların ölmesini istemediklerini vurguladı.

Her yerde saldırıların yaşandığını belirten Senam, "Dağdakiler Kürt, vurulan Kürt, arabayı yakan Kürt, araba da Kürtlerin. Ne olduğunu biz de anlamadık. Asker de polis de bizim çocuklarımız. Her evin bir askeri var. Biz bu işten anlamadık. Vurulan Kürt, dağdakiler Kürt. Biz ne yapalım? Allah bu ateşi söndürsün. Bu milleti de ıslah etsin. Bu devlet her şeyi verdi. Bir tane aç insan kalmadı. Daha ne istiyoruz?" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.