Sultanhisar jeotermale kavuştu

Sultanhisar jeotermale kavuştu

Sultanhisar Beleyesi bir ilki başararak Aydın'da jeotermal enerji kuyusuna sahip ilk belediye oldu.

Belediye Başkanı Ertegün Ünal, 'Bundan 5 yıl önce bir maceraya girdik. Bugün bir hayali daha gerçekleştirmenin onurunu yaşıyorum' dedi.

Aydın'ın Sultanhisar Beleyesi bir ilki başararak Aydın'da jeotermal enerji kuyusuna sahip ilk belediye oldu. 2013 yılının sonlarında başlayan Sultanhisar Belediyesi'ne ait Güvendik yakınlarındaki kuyudan 850 metre derinliğinde 110 santigrat derecede çıkarılan jeotermal kuyusu düzenlenen törenle açıldı. Güvendik Kuyu sahasında düzenlenen açılış dolayısıyla düzenlenen törene Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal'ın yanı sıra, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve çok sayıda davetli katıldı. Aydın'da bir ilki başardıkları için çok mutlu olduklarını belirten Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, 'Bundan 5 yıl önce bir maceraya girdik. Sultanhisar'ı jeotermal enerjiye kavuşturmak için mücadele ettik. Bugün bir hayali daha gerçekleştirmenin onurunu yaşıyorum' dedi.

TARIM, TURİZM VE ENERJİDE KULLANILACAK

Bu konuda kendisine destek veren Başta Enerji Bakanı Taner Yıldız olmak üzere, bakanlık çalışanlarına ve AK parti Aydın Milletvekillerine teşekkür eden Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, 'Aydın İl Genel Meclisi'nde CHP'li üyelerin toptan reddetmesine rağmen bu işi başardık. Herkes jeotermal enerji üzerinden siyaset yapıyor ama Aydın'da jeotermali ilk defa kullanan belediye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kaynak, tarım ve turizmde kullanılabileceği gibi enerji üretiminde de kullanılabilecek' dedi.

ŞEHRE YATIRIMCI ÇEKİLECEK

Aydın'ın sahip olduğu jeotermal değerinin bu zamana kadar işlenmemesinin ilin ekonomisini de olumsuz etkilediğini belirten AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, 'Allah rızası için bu zaman kadar Aydın'da bir jeotermal kaynaklı sağlık hizmeti veren otel bile yapılmamış. Bu kayıpları telefi etmek için göreve talip olduk. Projelerimizle dışarıdan yatırımcı çekeceğiz' diye konuştu.

JEOTERMAL YASASI İŞLERİ DEĞİŞTİRDİ

AK parti'nin Jeotermal Yasası'nı çıkarması ile birlikte bir çok ilin kaderinin değiştiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 'Bizden önce bu jeotermal kaynaklar 'Hamam suları' adı altında bir yasa ile idare edilmeye çalışılmış. Sadece Aydın'da biz bu yasayı çıkardıktan sonra İl Genel Meclisi'nin 2009 yılında 35 milyon lira olan bütçesi 2013 yılında 235 milyon oldu. Keşke sadece Sultanhisar Belediyesi değil de başta Aydın Belediyesi olmak üzere tüm belediyeler jeotermal alanda yatırım yapsaydı' dedi. Sultanhisar Belediye Başkanı'nın bu çalışması ile örnek alınması gerektiğini belirten Milletvekili Gültekin Kılınç ise çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Kuyu yapılan duaların ardından açılışı yapıldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.