Sultanahmet ile Ayasofya'yı ziyaret etti

Sultanahmet ile Ayasofya'yı ziyaret etti

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Sultanahmet Camisi ile Ayasofya'yı ziyaret etti.

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İstanbul'a geldi.
 
Papa ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği özel uçak, Atatürk Havalimanı'na saat 10.29'da indi.
 
Papa Franciscus'u, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ndeki karşılamada, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile öteki ilgililer hazır bulundu.
 
Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Atatürk Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı.
 
Papa ve beraberindeki heyet, İtalya hava yolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği, üzerinde Türkiye ve Vatikan bayrakları bulunan özel uçak ile saat 10.29'da Atatürk Havalimanı'na geldi. 
 
Papa Franciscus, uçaktan indikten sonra kendisini karşılayan heyette yer alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok ile diğer karşılama heyetiyle tokalaştı. Ardından Fener Rum Patriği Bartholomeos ile kucaklaştı.
 
Karşılama töreninin ardından beraberindeki heyetle Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne doğru yürüyen  Papa Franciscus'un turkuaz halı üzerinde ayağının takıldığı ve sendelediği görüldü.İstanbul Valisi Şahin ile korumalar, Papa Franciscus'a kolundan tutarak, yardımcı oldu. 
 
Karşılamada, Katolik dünyasından temsilciler de hazır bulundu.
 
Papa Franciscus ile heyettekiler, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne geçerek, burada kısa bir süre kaldı.
 
Franciscus, kendisi için tahsis edilen "Renault" marka araca binerek, Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. Koruma araçları da Papa Franciscus'un aracına eşlik etti.
 
Ziyaret dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda üst düzey güvenlik önlemleri alındı. 
 
Papa'nın gelişi öncesinde Atatürk Havalimanı girişinde araçlar kontrol edilerek içeri alındı. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nin önündeki göndere, Türkiye ve Vatikan bayrakları çekildi. Akreditasyon kartı olan basın mensuplarının görüntü alabilmeleri için apronda bir bölüm ayrıldı. 
 
Papa, Sultanahmet Camisi'ne geçti
 
Papa Franciscus ve beraberindeki heyet, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul'daki ilk ziyareti içinSultanahmet Camisi'ne hareket etti. Papa Franciscus'un Sultanahmet Camisi'ne intikali, Kennedy Caddesi üzerinden gerçekleşti. Bu sırada cadde trafiğe kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemlerine deniz polisi sahilden katıldı.
 
TRT, Papa Franciscus'un Atatürk Havalimanı'ndan Sultanahmet Camisi'ne intikalini, havadan görüntüleyerek, canlı olarak yayınladı.
 
Sultanahmet Camisi veAyasofya Müzesi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı
 
Ziyaret dolayısıyla Sultanahmet Meydanı'nın çevresi demir bariyerlerle kapatıldı. İçeriye vatandaşlar ile turistlerin girişine izin verilmedi.
 
Ziyareti takip edecek yerli ve yabancı basın mensupları da kurulan arama noktalarından akreditasyon kartları kontrol edilerek alana alındı.
 
Çok sayıda polisin görev yaptığı alanda bazı yabancı din adamlarının da Papa Franciscus'u görmek için geldiği öğrenildi. Turist kafileleri de demir bariyerlerin dışında bekledi.
 
Ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na çıkan yollar ile Sahil Kennedy Caddesi de farklı saatlerde trafiğe kapatıldı.
 
İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da Papa Franciscus'un ziyareti öncesi erken saatlerde gelerek Sultan Ahmet Camisi içinde hazırlıklarla ilgili incelemelerde bulundu.
 
TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensubunun da girişine izin verilmeyen camide çok sayıda emniyet mensubu da güvenlik önlemi aldı.
 
Sultanahmet Camisi içerisinde Vatikan'dan gelen yabancı güvenlik güçleri de hazır bulundu.
 
Bu arada St. Antuan Kilisesi ve Bulguraristan'daki Katekümen Cemaati'nden bir grup, ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na geldi. Grup, demir bariyerlerin arkasında gitar eşliğinde İtalyanca, Bulgarca ve Türkçe ilahiler söyledi.
 
İlk ziyareti Sultanahmet Camisi'ne
 
Papa Franciscus, İstanbul'da ilk olarak Sultanahmet Camisi'ni ziyaret etti.
 
Atatürk Havalimanı'ndan Sultanahmet Camisi'ne saat 11.15'te gelen Papa Franciscus ve beraberindeki heyet, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve cami imamlarından oluşan heyet tarafından karşılandı. 
 
Yaran, Papa Franciscus'a,  avluda cami mimarisine, cami içinde de İslam dinine ilişkin bilgi verdi.
 
Birlikte mihrabın önüne gelen İstanbul Müftüsü Yaran ile Papa Franciscus, bir süre dua etti.  
 
Franciscus'un Sultanahmet Camisi ziyareti 25 dakika sürdü. 
 
Papa, Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti
 
Katolik aleminin ruhani lideri  Papa Franciscus,Sultanahmet Camisi'nin ardından Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti.
 
Papa Franciscus ve beraberindeki heyet,Sultanahmet Camisi ziyaretinin ardından araçlarıyla Ayasofya Müzesi'ne geçti. 
 
Franciscus ve beraberindeki heyet, müzenin ana giriş kapısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, Ayasofya Müzesi Müdürü Hayrullah Cengiz ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.
 
Cengiz, Papa Franciscus'a, burada Ayasofya Müzesi'nin yapılışına, tarihine ve Türk dönemine ilişkin bilgi verdi. 
 
Papa Franciscus'un saat 11.45'te başlayan ve öğle ezanı okunurken gerçekleşen Ayasofya Müzesi ziyareti, 25 dakika sürdü.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.