Süleyman Şah Türbesi için her türlü tedbiri alırız

Süleyman Şah Türbesi için her türlü tedbiri alırız

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin Türkiye'nin hiçbir tereddüt göstermeden her türlü tedbiri alacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Van'daki bir otelde düzenlenen, "Azerbaycan - İran - Türkiye Dışişleri Bakanları Üçlü 3. Toplantısı"nda Azerbaycan Dışişleri Elmar Memmedyarov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin, "Oraya dönük olarak ister rejimden, ister radikal gruplardan, ister başka bir yerden gelebilecek her türlü saldırı aynıyla mukabele görür ve o vatan toprağının savunması konusunda da Türkiye hiçbir tereddüt göstermeden her türlü tedbiri alır" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin, "O topraklar, uluslararası hukuk mucibince, 1921 Anlaşması'nca Türk topraklarıdır ve sınır ötesindeki tek toprağımızdır. Dolayısıyla, güvenliği ve istikrarı konusunda Türkiye her türlü tedbiri alma hakkına sahiptir" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.