Şule Yüksel Şenler'e vefa programı

Şule Yüksel Şenler'e vefa programı

Türkiye’de kendi tasarladığı başörtüsü modaya dönüşen, kitapları ve konferansları ile tartışmalara yol açan Şule Yüksel Şenler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bağcılar’da Vefa Programı düzenleniyor.

Huzur Sokağı isimli kitabıyla milyonların kalbine taht kuran yazar Şule Yüksel Şenler için Bağcılar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Vefa Programı düzenleniyor. Huzur Sokağı isimli kitabının aynı isimle diziye uyarlanmasıyla yeniden gündeme gelen Şenler, özellikle 1960’lı yıllardan itibaren yazdığı kitaplar ve verdiği konferanslarla gündeme gelmişti. Şenler, özellikle başörtüsü, kılık kıyafeti ile de genç kızlar tarafından model olarak görülen bir isim olmuştu.

Şule Yüksel Şenler’in de katılacağı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenecek programda, Eski Devlet Bakanı Hasan Aksay, Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi, Araştırmacı Yazar Bakiye Marangoz, Şefkat Vakfı Kurucusu Fevziye Nuroğlu, Gazeteci Yazar Sibel Eraslan ve Yayıncı Mehmet Fırıncı, Şenler’i anlatacak.

ŞULE YÜKSEL ŞENLER

1938’de Kayseri’de doğan Şule Yüksel Şenler, Türkiye’nin pek çok ilinde verdiği konferanslarla tanınmıştı. Aslen Kıbrıslı olan Şenler, bir terzinin yanında çalışmaya başlamasının ardından kendi tasarladığı başörtüsü modeli, daha sonra Türkiye’de genç kızlar tarafından benimsendi ve moda haline geldi. Farklı gazete ve dergilerde editörlük ve yazarlık yapan Şenler, çok sayıda kitap yazdı. Şenler’in Huzur Sokağı isimli romanı Yücel Çakmaklı’nın yönetmenliğinde, “Birleşen Yollar” ismiyle filme uyarlanmıştı. Şu anda bir televizyonda yayınlanmakta olan “Huzur Sokağı” isimli dizi de Şenler’in aynı isimli kitabından uyarlandı.

Haberx