Şükür Risalesi Çalıştay programı

Şükür Risalesi Çalıştay programı

Ankara’da yapılacak Şükür Risalesi Çalıştayı ile "şükür" konusu enine boyuna müzakere edilecek

Risale Akademi, “Şükür Risalesi Çalıştayı” düzenliyor. 1 Mart 2014 Cumartesi günü, Akademi’nin Ankara’daki merkezinde düzenlenecek çalıştayda Şükür konusu tüm ayrıntılarıyla değerlendirilecek.

Risale Akademi’den yapılan açıklamada, insana verilen bunca nimetlere karşı, şükrü unutmuş olduğu; şükürden şirke kaymasına yönelik tehditlerin arttığı; sonuçta şükürsüz toplumlarla yüz yüze olduğumuz bugünlerde Şükür Risalesi çalıştayının yapılmasının öneminin altı çizilmektedir. 

Açıklamada, insani yaşam standartlarının yükseldiği modern ve teknolojik dünyada, farklı his ve heveslerin dürtüleriyle hırsın ve sömürünün şiddetlenmesiyle, kaçınılmaz çatışmaları yaşamanın eşiğinde olan insanoğlunun, bugün geçmiştekinden daha fazla şükre ihtiyacı olduğu vurgulanmaktadır.

Yeryüzündeki sosyal ve siyasi olumsuz çalkantıların, haddi aşmalarla hak ve hukuka yapılan tecavüzlerin ve savaşların temelinde yatan esas saikin şükürsüzlük olduğu vurgusunun yapıldığı açıklamada, bu çalıştayın haris, gaddar, kanun tanımaz, muhteris, hukuksuz insanlar tarafından kirletilen dünyamızın yeniden sulh ve sükûna, küresel barışa ve küresel paylaşıma hizmet edeceği vurgulanmaktadır.

Bediüzzaman Said Nursi’nin kaleme aldığı Şükür Risalesi bağlamında farklı açılımların ele alınacağı çalıştayda insanın şükürde bulunması çağrısında bulunulacak; hayatın tüm alanlarında, hırs ve ihtirasla elindeki nimetlerin kadrini bilmesi gereken insanlara şükre medar olan onca nimetler yeniden hatırlatılacak.

Şükre dair tüm ayrıntıların ve pratik uygulamalara ilişkin tüm detayların ele alınacağı çalıştay Akademinin Ankara salonlarında yapılacak; tebliğcilerin hazırladığı tebliğler 20’ye yakın müzakereci tarafından tartışılacak. Çalıştaya, ayrıca, sınırlı sayıda dinleyici de kabul edilebilecek. 
Çalıştaya katılacak müzakereciler:

Yrd. Doç. Dr. Yasin YILMAZ, Dr. Ömer Lütfi ŞEKER, Dr. Akif YAZICI, Mehmet POLATDEMİR, Hasan TANRIVERDİ, Münir YÜKSELMİŞ, Av. Erdoğan ÇELEBİ, Dursun SİVRİ, Erkan OKUR, M. Ali ERDEM, Mustafa AKÇA, İbrahim TUTAR, Ali IRMAK, Mehmet ŞAHİN, Kadir AYTAR,  Ediz SÖZÜER, Fatih KARAŞAHAN, Taha ÇAĞLAROĞLU, Erol ÖZTÜRKCİ


Adres
İlkbahar Mahallesi, Turan Güneş Bulvarı, (Yıldız Durağından sonraki durak Honda arkası) 593. Sokak, No: 4/3 Yıldız-Çankaya / ANKARA
Telefon: 0505 489 63 86 – 0545 860 10 45
[email protected]

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum