Sudan'da Türkçe öğrenmek için sıraya girdiler

Sudan'da Türkçe öğrenmek için sıraya girdiler

Yunus Emre Enstitüsü Hartum'da Türk dilini, sanatını ve kültürünü tanıtmak amacıyla Sudan'da da büyük ilgiyle karşılaştı.

Türk dilini, sanatını ve kültürünü tanıtmak amacıyla dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Sudan'da da büyük ilgiyle karşılaştı.

Hartum Yunus Emre Müdürü Feyzullah Bahçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl süren bina yapım çalışmalarının ardından Hartum'daki merkezin kasım ayında faaliyetlerine başladığını söyledi.

"Sırada bekleyen öğrencilerimiz için yeni okutman talep ettik"

Bahçi, enstitünün henüz öğrencilerimiz için resmi açılışın yapılmamış olmasına rağmen ilk ay 346 öğrenciye ders vermeye başladıklarını belirterek, "Sırada 85 kişi daha bekliyor. Sırada bekleyen öğrencilerimiz için yeni okutman talep ettik." dedi.

Her yaştan kursiyerin Hartum Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrendiği söyleyen Bahçi, "Hartum'daki merkezimizde farklı düzeylerde toplam 183 öğrencimiz var. Darfur'da bulunan Nyala - Türk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de Türkçe dersleri vermeye başladık ve şimdiden 100 öğrencimiz oldu." diye konuştu. 

40 ülkede 51 merkezle faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yılından bu yana 99 binden fazla kişiye Türkçe öğretti ve Türk kültürünü tanıttı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.