Sudan'da 500 katarakt ameliyatı daha

Sudan'da 500 katarakt ameliyatı daha

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Sudan'da yapılması planlanan 5000 katarakt ameliyatının ilk 500'ü başarıyla tamamlandı.

İHH ekipleri, "Afrika da 100.000 Ameliyat Projesi" kapsamında katarakt ameliyatları gerçekleştirmek amacıyla geçtiğimiz hafta Sudan'ın Kuzey Kordofan eyaletine gitti.
Kuzey Kordofan'ın El Rahat Ebu Dekane bölgesinde yapılması planlanan 5 bin ameliyatın, ilk 500'ü tamamlanırken İHH ekipleri, ameliyatlar süresince kontrollerini gerçekleştirerek, bölgenin diğer eksikleri hakkında bilgi aldı

İHH ekiplerinin edindiği bilgiye göre bölgede imkânsızlıklar nedeni ile tek gözünden ve iki gözünden rahatsız yaşayan yüzlerce insan mevcut. Proje kapsamında günde yaklaşık 500 tarama ve 70 ameliyat gerçekleştiriliyor.

Ameliyat sonrası dağıtılan güneş gözlükleri ile aşırı güneşten korunmaya çalışılan hastalar, aralıklı olarak kontrol ediliyor ve pansumanları gerçekleştiriliyor.

Ameliyat ve incelemelerden sonra İHH ekipleri, bölge sorumlusu Sadik el Murdi ile bölgede yürütülebilecek projeler hakkında görüştü.

Murdi, İHH ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ettikten sonra, bölgede rahatlıkla faaliyet yürütebileceklerini, tüm kolaylıkların sağlanması için çalışacaklarını söyledi.
Murdi daha sonra İHH ekiplerine bölgenin başlıca ihtiyaçları olan camii, mescit, su kuyusu, ilkokul, lise, kuran kursu gibi başlıklardan oluşan bir liste verdi. İHH ekibinden Ahmet Küçükkahveci de listeyi inceledikten sonra, İHH'nın Afrika çalışmalarının bu başlıklarla yürütüldüğünü ve taleplerin dikkate alınacağını söyledi.

190 bin nüfuslu El Rahat Ebu Dekane bölgesinde düzenlenen bu ameliyatlar, Sudan'da katarakt için gerçekleştirilen 30. kamp niteliğini taşıyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilen 76 bin 761 katarakt ameliyatının, 35 bin 840'ı da Sudan'da yapıldı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.