Sudan üniversitesindeki Risale-i Nur kursuna yoğun ilgi

Sudan üniversitesindeki Risale-i Nur kursuna yoğun ilgi

Risale-i Nur insanların kalbinde birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu oluşturmaktadır. Bunun bir örneğine de Risale-i Nur kursları vasıtasıyla Hartum Üniversitesi’nde şahit olundu

Rislale Haber-Haber Merkezi

Hayrat Vakfı Sudan Temsilciliği 2009 yılından beri Sudan’ın en köklü üniversitesi olan Hartum Üniversitesi’nde Risale-i Nur kursları veriyor. Hartum Üniversitesi, Sudan’ın siyasi kültürel ekonomik ve edebi hayatında mühim şahsiyetleri yetiştiren bir üniversite.

RİSALE-İ NUR'DAN YARLANILARAK MÜFREDAT HAZIRLANDI

Risale-i Nurlardan bir ders müfredatı hazırlandı. Hazırlanan müfredat dört merhaleden meydana geliyor. Risale-i Nur’un temel konularından başlayarak seviye seviye ilerliyor. Gençlerin taklidi olan imanlarını Risale-i Nurların iman dersleri vasıtasıyla tahkiki bir hal almasını hedef alan müfredat çalışması hayata geçirildi.

Risale-i Nurlar üniversite kürsülerinden anlatıldı ve gençler Risale-i Nurlarla tanıştırıldı. Bu bağlamda geçtiğimiz 23 Ocak – 25 Şubat tarihleri arasında 60 katılımcısı olan 14 dersten oluşan 1. Merhale Risale-i Nur kursu icra edildi. Her yapılan ders anında sınıfların önünde de diğer öğrencilere yönelik Risale-i Nur tanıtım sergileri açıldı. Katılımcılardan 50’si derslerde göstermiş oldukları ciddiyet ve iştirakten dolayı diploma almaya hak kazandılar. Ve 35 kişi de kendilerine verilen Risale-i Nurdan yaptıkları araştırma makalelerinden dolayı Risale-i Nur külliyatından hediyelerle ödüllendirildi. 

2009 yılından bu yana açılmış olan Risale-i Nur kurslarında 11. Kurs icra edilirken yaklaşık 3500 üniversite öğrencisi kursları başarılı bir şekilde hitama erdirdi. Ve yoğun istek üzerine gelecek Nisan ayında da 2. Merhale kursları yapılması planlanıyor.

İŞTE BİZ BEDİÜZZAMAN'IN MÜJDE VERDİĞİ O GENÇLERİZ

Hayrat Vakfı'ndan yapılan açıklamada şöyle:
Risale-i Nur insanların kalbinde birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu oluşturmaktadır. Bunun bir örneğine de Risale-i Nur kursları vasıtasıyla Hartum Üniversitesi’nde şahit olundu. Farklı farklı düşüncelere sahip olan üniversite öğrencileri Risale-i Nur’un etrafında bir araya geldiler. Risale-i Nur derslerini dinledikten ve Hayrat Vakfı’nın duruşunu gördükten sonra kapanış programında duygularını ifade eden farklı konuşmalar yaptılar. 

Yaptıkları konuşmalardan birisi şöyle:
"Bediüzzaman hazretleri mahkemede hâkime bana niye eziyet ediyorsunuz? Ben bu risaleleri 50 sene sonra gelecek olan nesil için yazdım. Onlar bu hakikatleri anlayacaklar ve hayatlarına tatbik edecekler. O zaman siz toprak altında çürümüş olacaksınız. Lütfen kendinizi kurtarmaya çalışınız’’ sözünü hatırlatarak, İşte ben ve bu gençler Üstadımızın müjde verdiği o nesildir. Risale-i Nurlarla tanıştığımız için çok mutluyuz. Bu risaleleri ulaştırabildiğimiz her yere ve herkese ulaştırmak için gayret edeceğimize önünüzde söz veriyoruz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum