Subhanallah! 11 milyar yaşında galaksi bulundu

Subhanallah! 11 milyar yaşında galaksi bulundu

Şimdiye dek bulunan en yaşlı spiral galaksilerin biri Avustralya'daki gökbilimciler tarafından keşfedildi

Swinburne Teknoloji Üniversitesi'nden ve Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılardan oluşan ekip keşif hakkında şunları söyledi:

Bu keşif araştırmacılara, galaksilerin nasıl bir araya geldiği, nereden geldiğimiz ve galaksilerimizin nasıl oluştuğu konusunda daha fazla fikir verecektir.
 
Evrende yaklaşık 100 milyar galaksi olmasına rağmen, A1689B11 en eski galaksilerden biri olabilir. A1689B11, bizim galaksimize en yakın spiral galaksi olan Andromeda'dan yaklaşık bir milyar yıl daha yaşlı. Bu galaksiyi olağanüstü hale getiren sadece en yaşı olmasının yanısıra, diğer galaksilerden yaklaşık 20 kat hızlı yıldız üretiyor olması ve yaşlı olmasına rağmen genç bir galaksi gibi davranıyor olması.
 
Araştırma teknisyenliğini yöneten Swinburne gökbilimcisi Dr. Tiantian Yuan buluş hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Evrenin erken dönemine ait bu tip bir spiral galaksi daha önce hiç görülmedi. Buluş başlı başına dikkate değer büyük bir buluş. Ama bizi daha çok heyecanlandıran ise bu buluşun  galaksilerin oluşumu hakkında bize göstereceği yol. Bu buluş bize diğer eski spiral galaksilerin nasıl oluştuğunu anlamamıza yardımcı olmak için anahtar olabilir."
 
Tüm galaksiler şekillerine göre üç ana kategoriye ayırır: Eliptik, Spiral ve Düzensiz. Galaksilerin bu şekilleri almasına neden olan şey tam olarak belli değildir. A1689B11 galaksisi bu gizemi daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.