Şubat atamasında en çok kadro sınıf ve ingilizce öğretmenlerine ayrıldı

Şubat atamasında en çok kadro sınıf ve ingilizce öğretmenlerine ayrıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, şubat ayında ataması yapılacak 10 bin öğretmen ile ilgili kontenjan dağılımını açıkladı.

Bakanlık, en çok kadroyu sınıf öğretmenliği, İngilizce ve ilköğretim matematik bölümlerine ayırdı. Şubat ayında yapılacak atamalarda bin 50 sınıf öğretmeni, bin İngilizce ve 751 ilköğretim matematik öğretmeni atanacak. Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Başvurular, 29 Ocak-04 Şubat'ta kabul edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 yılı şubat ayında yapılacak 10 bin öğretmen ataması ile ilgili çalışmaları tamamladı. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nce bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak İlk Atama, Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama ve Millî Sporcuların Ataması kapsamında, 105 alanda 10 bin öğretmen ataması yapılacak. Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Elektronik Başvuru Sayfası 'İlk Atama', 'Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama' ve 'Milli Sporcuların Atanması' şeklinde ayrı ayrı düzenlendi. Adaylar, durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu’nu kullanarak başvurularını yapacak. Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarına başvuruda bulunacak adaylar atanacağı alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek. Diğer alanlara atanacaklar ise KPSSP10 puan türünde atanacağı alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Adaylardan sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek. Öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 25 (yirmi beş) eğitim kurumunu tercih edebilecek. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. İlçe veya il milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliği yapabilecek. Başvuruda bulunan adayların atamaları, alanlar bazında 2013 KPSSP10 veya 2013 KPSS121 puanı üstünlüğü esasına göre tercihleri de dikkate alınmak suretiyle yapılacak. Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Başvurular, 29 Ocak- 04 Şubat'ta kabul edilecek. Atamalar ise 6-7 Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler göreve 10 Şubat'ta başlayacak.

BİN 50 SINIF VE BİN İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ATAMASI YAPILACAK

Bakanlığın alacağı 10 bin öğretmen için alanlarda ayırdığı kontenjanlar şöyle: "Adalet 3, Aile ve Tüketici Hizmetleri 3, Almanca 168, Arapça 79, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi 1, Bahçecilik 2, Beden Eğitimi 422, Bilişim Teknolojileri 332, Biyoloji 150, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri 1, Büro Yönetimi 7, Coğrafya 211, Çince 2, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 25, Denizcilik/Gemi Makineleri 7, Denizcilik/Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 250, El Sanatları Teknolojisi/El Sanatları 5, El Sanatları Teknolojisi /Nakış 2, Elektrik-Elektronik Teknolojisi /Elektrik 110, Elektrik-Elektronik Teknolojisi /Elektronik 50, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 10, Felsefe 175, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji 597, Fizik 100, Fransızca 10, Gazetecilik 2, Gemi Yapımı/Çelik Gemi Yapımı 5, Gemi Yapımı/Gemi Ressamlığı 1, Gemi Yapımı/Tekne ve Yat Yapımı 3, Gıda Teknolojisi 7, Giyim Üretim Teknolojisi 30, Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 9, Görsel Sanatlar/Resim 161, Grafik ve Fotoğraf/Fotoğraf 2, Grafik ve Fotoğraf/Grafik 15, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler 10, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri 15, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri 28,Hayvan Sağlığı 1, Hayvan Yetiştiriciliği 1, İ.H.L. Meslek Dersleri 200, İlköğretim Matematik Öğretmenliği 751, İngilizce 1000, İnşaat Tek./Yapı Dekorasyon 2, İnşaat Tek./Yapı Tasarımı 5, İspanyolca 2, İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 10, İtalyanca 1, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği 1, Kimya/Kimya Teknolojisi 100, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 10, Kuyumculuk Teknolojisi 5, Laboratuvar Hizmetleri 2, Makine Tek./Makine Model 1, Makine Tek./Makine Ressamlığı 1, Makine Tek./Makine ve Kalıp 25, Matbaa 4, Matematik 415, Metal Teknolojisi 30, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 30, Motorlu Araçlar Teknolojisi 30, Muhasebe ve Finansman 2, Müzik 225, Okul Öncesi Öğretmenliği 402, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri 65, Pazarlama ve Perakende 15, Plastik Teknolojisi 2, Psikoloji 4, Radyo-Televizyon 5, Ray.Sis.Tek./ Ray.Sis.Elektrik-Elektronik 1, Ray.Sis.Tek./Ray.Sis.Makine 1, Rehber Öğretmen 275, Rusça 5, Sağlık Bilgisi 2, Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri 20, Sağlık/Anestezi ve Reanimasyon 1, Sağlık/Diş Protez 1, Sağlık/Hemşirelik 40, Sağlık/Radyoloji 1, Sağlık/Sağlık Hizmetleri Sekreterliği 10, Sağlık/Tıbbi Laboratuvar 3, Sanat Tarihi 3, Sanat ve Tasarım/Dekoratif Sanatlar 1, Sanat ve Tasarım/İç Mekan Dekorasyon 2, Seramik ve Cam Teknolojisi 1, Sınıf Öğretmenliği 1050, Sosyal Bilgiler 529, Tarım Tek./Bahçe Peyzaj 1, Tarım Tek./Bahçe ve Tarla Bitkileri 3, Tarım Tek./Tarım Makineleri 1, Tarih 203, Teknoloji ve Tasarım 100, Tekstil Tek./Tekstil 1, Tekstil Tek./Tekstil Dokuma-Örme 1, Tekstil Tek./Tekstil Terbiye 1, Tekstil Tek/Tekstil İplik 1, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 50, Türk Dili ve Edebiyatı 503, Türkçe 675, Uçak Bakım/Uçak Gövde-Motor 1, Uçak Bakımı/Uçak Elektroniği 1, Ulaştırma Hizmetleri 2, Yiyecek İçecek Hizmetleri 2, Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği 150"

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.