Şuâlar'ın İngilizce yeni tercümesi matbaada

Şuâlar'ın İngilizce yeni tercümesi matbaada

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatından Şualar adlı eseri İngilizce'ye bir kez daha tercüme edildi

IUR Press tarafından yayınlanacak olan tercümeyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, "Bediüzzaman'ın Şu'alar adlı eserının tashihli ve haşiyeli İngilizce Tercümesi basılmak üzere İMAK Matbaasına gönderildi" dedi.

ŞUÂLAR ESERİNİN İÇERİĞİ

İkinci Şuâ

Allah'ın birliğini, “Ehad” ismini açıklar. İsm-i Azamın altı nüktesinin yedincisi.

Üçüncü Şuâ

Allah'ın varlığının zorunluluğunu; birliğini ve kudretinin büyüklüğünü açıklar ve ispat eder.

Dördüncü Şuâ

“Allah bize yeter; O ne güzel vekildir.” (Âl-i İmrân Sûresi: 173.) âyetinin anlam, hikmet ve insan hayatındaki önemini açıklar.

Altıncı Şuâ

Namazda teşehhüdde okunan “Ettahhiyâtü” duasının bir tefsiri olup, namazın, mü'minin bir nevî miracı olduğu gerçeğinin iki nüktesini açıklar.

Yedinci Şuâ

Âyetü’l-Kübra; yaratıcısını kâinattan soran bir seyyahın gözlemlerini anlatan temsilî bir ifade ile birçok tabiat olayları ve varlıkların diliyle Allah'ı tanıtan Risâledir.

Dokuzuncu Şuâ

Öldükten sonra dirilmeye ve âhirete îman, insanın hem şahsî, hem de cemiyet hayatının huzuru için ne kadar gereklidir? Bu hususu, öldükten sonra dirilmenin delilleriyle beraber açıklayan ve ispat eden bir tefsirdir.

Onuncu Şuâ

On Beşinci Lem'adan buraya kadar olan risâlelerin fihristesidir. Burada yazılmamıştır.

On Birinci Şuâ

Denizli Hapsinin bir nevî müdafaası hükmündeki meyvesi olup, aynı zamanda îman, ibadet ve Tevhîde dair önemli meseleleri açıklar ve ispat eder. (Meyve Risâlesi)

On İkinci Şuâ

Denizli Mahkemeleri müdafaalarından alınmış, Risâle-i Nur meslek ve meşrebiyle Nur cemaatinin mahiyetini açıklayan parçalardır.

On Üçüncü Şuâ

Bediüzzaman'ın talebelerine gönderdiği önemli mektuplardır.

On Dördüncü Şuâ

Bediüzzaman ve talebelerinin Afyon Mahkemesinde yaptığı müdafaalarla, o dönemde Bediüzzaman'ın talebelerine yazdığı mektuplardır.

Beşinci Şuâ

Âhirzamanla ilgili bazı hadis-i şerifler ve yorumlarının yer aldığı risale.

On Beşinci Şuâ

Tevhid hakikatine dair bir Risâledir.

Birinci Şuâ

Kur'ân-ı Kerîm otuz üç âyetiyle Risale-i Nur'a manen ve cifren işaret ediyor. Bu Şua'da o âyetlerden yirmi dokuzunun mânâları verilerek, Risale-i Nur'un asrımızda Kur'ân'ın mânevî bir mûcizesi ve bir tefsiri olduğu açıklanıyor.

Sekizinci Şuâ

Hz.Ali'nin (r.a.) Risâle-i Nur'a dair kerâmetkârâne müjdelerinden üçüncüsünü açıklayan bir risaledir. Bu arada, Bediüzzaman, Risâle-i Nur'un kıymet ve önemini gösteren hakikatleri açıklamasının sebep ve hikmetlerini de burada belirtmektedir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.