Su samuru fotokapanla görüntülendi

Su samuru fotokapanla görüntülendi

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde fotokapanla su samuru görüntüledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Ankara Nallıhan'da fotokapanla su samuru görüntüledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaban hayatı çalışmalarında son teknolojiyi kullanan DKMP'nin, fotokapanla, Nallıhan'da ilk kez rastlanan su samurunun görüntüsünü aldığı bildirildi.

Fotokapanların, Türkiye'de yaşadığı bilinen, ancak görüntülenmesi son derece zor olan nadir yaban hayvanlarının, doğal ortamlarında gözlemlenmesini ve yaşam alanları hakkında kesin veriler elde edilmesini sağladığı belirtilen açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Nallıhan'da büyük memeli varlığına yönelik sürdürdüğü fotokapan çalışması sonucunda, fotoğraflarla belgelenen su samurunun, Ankara'da bir ilk olduğu kaydedildi.

Su samurunun, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin zenginleştiğini gösterdiği ifade edilen açıklamada, fotokapan izleme çalışmalarında su samurunun yanı sıra geçmişte Türkiye'de yaşadığı bilinen ancak izine rastlanamayan Anadolu parsı, karakulak, karakurt, çizgili sırtlan, vaşak gibi çok nadir rastlanan yaban hayvanlarının da görüntülendiği aktarıldı.

Açıklamada, bu görüntülerden elde edilen verilerle Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile üniversitelerden bilim adamlarının çalışmalar yürüttüğü, bunun, yaban hayvanların popülasyonlarının sürekliliği açısından çok büyük önem taşıdığı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.