Su problemi olmayacak

Su problemi olmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'de bir kuraklığın olduğunu söyleyerek, “Ama şuanda barajlarda yaklaşık yüzde 45-50 arasında bir doluluk var. Bir problem yok. Şehirlerimizde içme suyu ve sulama suyu problemi olmayacak” dedi.

Bakan Eroğlu, bugün katıldığı partisinin Afyonkarahisar ilçe ve belde belediye başkanları tanıtım toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarından gelen sorular üzerine kuraklık tehlikesi ve yağışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Eroğlu, “20-30 Ocak arasında çok büyük değil ama çok faydalı yağışlar oldu. Allah'a şükür. Ayrıca barajlardaki su seviyesinin bir miktar artmasına, ayrıca toprağın zirai maksatla sulanmasına vesile olduğu için çok faydalı oldu. Ama şuanda yaklaşık yüzde 45-50 arasında barajlarda bir doluluk var. Bir problem yok. Ama yağışlarında Şubat, Mart ve Nisan ayında normal olarak geleceği yönünde bir tahmin var. Onun için biz şuanda vaziyete hakimiz. Şehirlerimizde içme suyu ve sulama suyu problemi olmayacak. Çünkü bin günde bin gölet projesini bu sene sulama suları ile birlikte bitiriyoruz. Onların da çok büyük faydası olacak. Biz barajlarda biriktirme kapasitesini kuraklık tehlikesine karşı çok arttırdık. Kuraklık olduğu zaman içme, sulama ve sanayi suyu olarak kullanılmak üzere. Son yaptığımız toplantıda bütün şehirlerde içme suyu problemini ele aldık, kritik durum olup olunmadığını ve varsa sıkıntı B planını nasıl uygulayacağımızı ele aldık. Bir kuraklık var evet bunu da itiraf edeyim. Yani aşağı yukarı yarı kurak iklim bölgesinde su zengini değil. 7 yılda orta büyüklükte bir kuraklık oluyor. Ama biz kuraklığa karşı gerekli tedbirleri aldık. Susuz şehrimiz yok. 76 tane büyük proje ile su sorununu 2040 yılına kadar çözdük” diye konuştu.
 
“OY ORANIMIZI YÜZDE 67'YE YÜKSELTMEK İSTİYORUZ”

Bakan Eroğlu, AK İhsaniye Parti İlçe Teşkilatı'ndan kendi destekledikleri belediye başkan aday adayının aday olarak gösterilmemesine tepki göstererek istifa eden yaklaşık 300 partili ile ilgili de açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin güçlü bir parti olduğunu ve 30 Mart seçimlerinden Afyonkarahisar'dan zaferle çıkmak istediklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “Neticede çok güçlü bir partiyiz. Aday adayı sayımız çok fazla. Bizim anlayışımızda makam hırsı yoktur. Neticede bir kişi seçilecek aday adayları arasından. Burada gördünüz bütün aday adayları kucaklaştı. AK Parti olarak 30 Mart'ta Afyonkarahisar'da destan yazıp, seçimlerde belediyelerin 3'te 2'sini almak, oy oranımızı yüzde 67'ye yükseltmek istiyoruz. En büyük hedefimiz budur” dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.