Su kayağı tesisi kuraklığa yenildi

Su kayağı tesisi kuraklığa yenildi

Sapanca Gölü'nde etkili olan kuraklık iyiden iyiye kendini göstermeye başladı.

Yurt genelinde etkili olan kuraklıklardan nasibini alan Sapanca Gölü'nde çekilme 60 metreye ulaşırken, göl içerisinde bulunan Kartepe Sukay Park da kuraklıktan nasibini aldı. Kuraklık nedeniyle su kayağı turizmi neredeyse bitme noktasına geldi.

Kış mevsiminde beklenen yağışların yaşanmaması nedeniyle Sakarya ve Kocaeli illerinin su ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde su seviyesi her geçen gün düşüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte gölde gözlenen su çekilmeleri 60 metreyi buldu. Yaşanan su çekilmeleri, göl sınırları içerisinde bulunan ve Kocaeli'nin Kartepe ilçesine ait Sukay Park'ı da etkiledi. Etkili olan kuraklık sonucu göle yaşanan su çekilmelerinden dolayı Türkiye'nin en büyük su kayağı tesisi olan Sukay Park'ta, iç turizmin de önemli bir ayağı olan su kayağı turizmi bitme noktasına geldi.

Sapanca Gölü'nün kıyısına yapılan 825 metre uzunluğundaki kayak alanı ile Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 32. su kayağı merkezlerinden olan Sukay Park, açıldığı günden itibaren su kayağı severlerin büyük ilgisini çekmişti. Önceki yaz dönemlerinde turistlerin büyük ilgi gösterdiği tesis bu yaz da aynı ilgiyi beklerken yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Tesise gelen kayakseverlerin göl ile buluştuğu yüzer rıhtım bölümü, su çekilmelerinden dolayı çekilmelerin yaşandığı bölümde çamura saplandı. Aynı halde bulunan su kayağı başlangıç rampasının göle olan mesafesi ise, su çekilmelerinden dolayı 60 metreyi buldu. Rıhtım üzerinde bulunan ve gölün debisini gösteren iskandil cetvelinde, normal şartlarda 32 kod çizgisinde olan su seviyesi eski günlerini arıyor.

Tesis içerisinde yaz döneminde turistleri ağırlamak için tadilat çalışmaları devam ederken, yeni dönemde su kayağı hizmeti yerine kafeterya hizmeti verilmesi planlanıyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.