Stressiz yaşamanın 5 yolu

Stressiz yaşamanın 5 yolu

Stres, günlük hayatta karşılaştığımız, bizi baskı altına alan ve sıkıntıya sokan durumlardır.Günlük hayatta yaşadığımız stresler yaşam kalitemizi olumsuz etkiler.Oysaki hayatımızda strese neden olan her şeyden birkaç öneri ile kurtulmak mümkün

Mükemmeliyetçiliği bir kenara bırakın
Her şeyin mükemmel olmasını istiyorsunuz ve bunun için bitmek bilmeyen bir gayret içindesiniz. Bu kadar yorucu bir savaşı kazanamazsınız. Sonunda kazanan hayatın karmaşıklığı olacaktır. Bırakın olaylar olduğu gibi gelişsin. Siz elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.
 
Kendinize zaman ayırın
Sürekli değişen hayat koşullarında siz de hep yerinizde sayamazsınız. Elbette bakış açınız ve duygularınız sürekli değişecek. Arada bir kişisel bir ‘’ yapmak için kendinize zaman ayırın. Göreceksiniz bu kadar da kafanızı yormanıza gerek yok. Siz zaten en iyisini biliyorsunuz.
 
Bazen ‘hayır’ demeye özen gösterin
Başka insanlar size sürekli yeni sorular ve sorunlar çıkaracaktır. Vereceğiniz cevaplar bu sarmallara ne kadar bulaşacağınızı belirleyecektir. Bazen ‘evet’ bazen de ‘hayır’ demek gerekebilir. Evet demek sizi mutlu edebilir ama istemediğiniz bir yükün de altına sokabilir. Hayır demenin keyfine varın.
 
Kendinize saygılı olun
Stres seviyenizdeki yükselmeler ve azalmalar hayatta aldığınız kararlarla bağlantılıdır. Kendinize saygılı olun ve istemediğiniz hiçbir duruma düşmeyin. Bu düşüşler moralinizi daha da bozarak stresinizi arttıracaktır. Güçlü olun ve kendinizi diğer insanlardan küçük görmeyin.
 
Planlarınızdan sapmayın
Kendinize güvenerek hayat kararlarını almanız bir diğer faydası da hedeflerinize yürürken yoldan sapmamanız olacaktır. Gelecek planlarınızdaki oluşabilecek ufak sapmalar bile sizi stresli günlere sokacaktır. Sağlam attığınız her adım bir sonrakinin yolunu açabilir ve güneşli günleri görebilirsiniz.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.