Strese karşı biberiye ile tarçın tüketin

Strese karşı biberiye ile tarçın tüketin

Hemen herkesin yakasına yapışan strese karşı çaresiz değilsiniz. Prof. Dr. Mocan, gerginlik ve strese karşı biberiye ile tarçını tavsiye etti...

İş stresi, trafik eziyeti ve günlük koşuşturma derken; günün sonunda bize kalan gerginlik ve yorgunluk. Bu iç karartan durumdan kurtulmak için 'Besinlerin gücünden faydalanın' diyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Stres, birçok hastalığın kaynağı. Stresi üzerinizden atmaya çalışın. Bunları yaparken besinler size yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Mocan stresi alan, yorgunluğa iyi gelen besinleri şöyle sıraladı:

TARÇIN: Yüksek tansiyondan şekere kadar birçok hastalığa karşı etkili olan tarçın, aynı zamanda iyi bir sakinleştiricidir. Kendinizi gergin hissettiğinizden bir bardak tarçınlı süt üzerinizdeki stresin dağılmasına yardımcı olacaktır.

ENGİNAR: Sindirimi kolaylaştıran, kolesterolü düşürmede etkili olan enginar, bedensel ve zihinsel yorgunluğu da giderir, vücuda dinçlik verir. Enginar aynı zamanda karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.

NANE: Özellikle sinirleri yatıştırmada etkilidir. Nane çayını limonla tüketebilirsiniz. Nane baş ağrısına karşı da ilaç gibi gelir...

BROKOLİ: Kansere karşı koruyucu etkisiyle bilinen brokoli, aynı zamanda sinirleri yatıştırır, kişiyi rahatlatır...

KEKİK: Sakinleştiren kekik, cesaret verir, enerji katar, halsizliğe iyi gelir. Demlikte kekiği kaynatın, içine bir kaşık bal ilave ederek tüketin.

PAPATYA: Çay olarak tüketebileceğiniz papatya gerginliği alır. Melisa bitkisini de aynı şekilde demleyip içerseniz sinirleri yatıştırır.

ÇİKOLATA SAKİNLEŞTİRİR

Mutluluk verdiği bilinen çikolata, aynı zamanda sakinleştirir. Siz de sakinleşmek için günde bir parça çikolata yiyebilirsiniz.

KAHVE: Günde bir bardak kahve, zinde hissetmenize yardımcı olacaktır.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.