Stres çarkını kullananlar, daha çok strese giriyor

Stres çarkını kullananlar, daha çok strese giriyor

Son zamanların modası haline gelen ve hemen hemen her çocuğun elinde bulunan stres çarkının faydası mı çok zararı mı?

Piyasaya çıktığı günden itibaren çocukların gözdesi olan stres çarkları adeta yok satıyor. Ancak gençler stres çarklarının, iyi gelip gelmediği yönünde ikiye bölündü.

Günlük hayatın sıkıntı ve stresinden kurtulmak için üretildiği iddia edilen stres çarkları, çocuklar ve gençlerin yeni gözdesi haline geldi. Kırtasiye, oyuncak mağazaları ve alışveriş sitelerinde satışı yapılan çarklar, 10 ile 50 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Gençler arasında ‘yeni nesil stres alıcı’ olarak kabul edilen çarklar, sosyal medya üzerinde paylaşılan videolarla da geniş kitlelere ulaşıyor. Ancak bazı gençler ise stres çarkının, stresi almadığını aksine daha çok stres yaptığını savundu. 
 
"Stres çarklarını kullananlar daha da strese giriyor"
 
Stres çarkı kullanmanın gereksiz bir iş olduğunu söyleyen Yunus Coşkun, "Bence çok saçma bir keşif. Gerek yok kullanmaya. Stres çarklarını kullananlar daha da strese giriyor. Çeviriyor bu sefer niye istediğim gibi dönmedi diyor ekstra strese kapılıyor. Özentiden başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Bir kişi kullanıyor ve insanlar elinde görüyor özeniyor ve almaya başlıyor. Bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Tamamen tüketim kültürünün dayatması olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
  
"Bağımlılık yaptığı doğrudur ama stres aldığı bence yalan"
 
Stres çarkının stres aldığını söyleyen kişilerin kendilerini kandırdığını belirten Faruk Güney, “Bana göre zaman kaybından başka bir şey değil. İnsanlar sadece oyalanmak için bunu yapıyorlar. Bağımlılık yaptığı doğrudur ama stres aldığı bence yalan. Bu düşünceye katılmıyorum. Stres aldığını söyleyenler bana göre kendilerini kandırıyor” açıklamasını yaptı.

Özellikle stresli olan insanların tespih kullandığını ifade eden Mazlum Boztekin, "Bu da bir nevi tespih görevi üstleniyor. Kullandığın zaman vakit daha kolay geçiyor ve stresini azaltıyor. Bir süre sonra alışkanlık yapıyor. Birazda olsa stresimizi alıyor" dedi.

"Ürünlerimizin satış hızı gayet iyi"
 
Stres çarklarının çok hızlı bir şekilde satıldığını belirten oyuncak dükkanı sahibi Gazi Özbey, “Yerli üretimler 5 TL, ithal olarak gelenler 10 TL, metal olanlar 25 TL, ışıklı çarkları da 40 TL’ye satıyoruz. Çocuk yaştaki çocuklar genellikle yerli üretim ve 10 TL olan ürünleri daha çok tüketiyor. 15 yaş üstündeki gençler ise daha çok metal ve ışıklı çarkları satın alıyor. Ürünlerimizin satış hızı gayet ifadelerini kullandı. vatan

RİSALE-İ NUR'DAN: O'NU (cc) HAKİKÎ TANIMAYAN ŞEKAVETE, ÂLÂMA VE EVHAMA MÜPTELÂ OLUR

Kat’iyen bil ki, hilkatin en yüksek gayesi ve fıtratın en yüce neticesi, iman-ı billâhtır. Ve insaniyetin en âli mertebesi ve beşeriyetin en büyük makamı, iman-ı billâh içindeki marifetullahtır. Cin ve insin en parlak saadeti ve en tatlı nimeti, o marifetullah içindeki muhabbetullahtır. Ve ruh-u beşer için en hâlis sürur ve kalb-i insan için en sâfi sevinç, o muhabbetullah içindeki lezzet-i ruhaniyedir.

Evet, bütün hakikî saadet ve hâlis sürur ve şirin nimet ve sâfi lezzet, elbette marifetullah ve muhabbetullahtadır. Onlar, onsuz olamaz. Cenâb-ı Hakkı tanıyan ve seven, nihayetsiz saadete, nimete, envâra, esrara, ya bilkuvve veya bilfiil mazhardır. Onu hakikî tanımayan, sevmeyen, nihayetsiz şekavete, âlâma ve evhama mânen ve maddeten müptelâ olur.

Evet, şu perişan dünyada, âvâre nev-i beşer içinde, semeresiz bir hayatta, sahipsiz, hâmisiz bir surette, âciz, miskin bir insan, bütün dünyanın sultanı da olsa kaç para eder?

İşte bu âvâre nev-i beşer içinde, bu perişan, fâni dünyada, insan sahibini tanımazsa, mâlikini bulmazsa, ne kadar biçare sergerdan olduğunu herkes anlar. Eğer sahibini bulsa, mâlikini tanısa, o vakit rahmetine iltica eder, kudretine istinad eder. O vahşetgâh dünya, bir tenezzühgâha döner ve bir ticaretgâh olur. (Mektubat, Yirminci Mektup)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.