STK'lardan Suriye kampanyası için seferber oldu

STK'lardan Suriye kampanyası için seferber oldu

Başbakanlık Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kurumsal yapısı altında başlayan SANA İHTİYACIM VAR yardım kampanyasına Deniz Feneri'nden tam destek..

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz'in açıklaması şöyle;

“Sana İhtiyacım Var” tam da Suriyeli mazlumların halini anlatıyor. Hepimizin gözleri önünde 3 yıldır Suriye'de çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Medeni dünya bu insanlık dramını seyrederken Türkiye devletiyle, milletiyle tüm STK ları ve insani yardım kuruluşlarıyla Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyor. Türkiye devlet millet bütünleşmesiyle adeta dünyaya örnek teşkil edecek bir birliktelik sergiliyor, dünyaya örnek yardım faaliyetlerini yürütüyor. Geçen yıl kış aylarında AFAD, Kızılay ve Suriye'ye yardım götüren insani yardım kuruluşlarımızın bir araya gelerek oluşturdukları Suriye İnsani Yardım Platformu  çatısı altında “Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası başlatılmıştı.

Suriye'deki insanlık dramı ve devlet terörü derinleşerek devam ediyor. Zaman geçtikçe insanların ilgisi ister istemez azaldığı için aynı platform Sana İhtiyacım Var sloganıyla yeniden Suriye için bir insani yardım kampanyası başlatmış oldu. Kampanya şunları içeriyor; yaşamak için gıdaya, bebeklerin çocukların mamaya, soğuktan korunmak için battaniyeye, kışlık elbiselere,  geçici barınma için çadıra,  konteynır kentlere ihtiyaç var.

Biz Deniz Feneri Derneği olarak 3 yıldır Suriye'nin içerisine ve Türkiye'de muhacir konumundaki kardeşlerimize 25 milyon TL. üzerinde bir yardım organizasyonu gerçekleştirdik.

Son 20 günde 20 den fazla tırı Suriye'nin içerisine soktuk. Bu milletimizin merhamet elidir. 

Savaşın izlerinin en aza indirilmesi için ülkemizin hayırsever insanları, komşu ülke Suriyeli  savaş mağduru kardeşlerine kol kanat geriyor.

Sana İhtiyacım Var yardım kampanyasıyla birlikte Deniz Feneri'ne bağış yapılan 125 ton unun 3 tırını Yayladağı üzerinden Suriye içerisine, 1 tırı Kilis'te bulunan fırınımız aracılığıyla ekmek olarak yaralı evleri, hastaneler ve mülteci ailelere, ayrıca 1 tır da Akçakale üzerinden Suriye içlerine gönderiyoruz.
Eş zamanlı olarak 200 adet battaniye de bölgeye sevk edilmiş durumda.

Son bir haftada bağış olarak gelen 618 bin TL tutarında 19 bin parça malzemeden oluşan giysi dağıtımlarımız ise devam ediyor.

Son bir hafta içerisinde gelen 150 bin TL. tutarındaki nakdi bağışlar ile gerek içerideki Suriyelilere gerekse ülkemizde yaşayan mültecilere gıda, mama, giysi, barınma, sağlık alanlarında destekleyeceğiz.

Biz millet olarak bir vakıf medeniyeti kültürünün çok zengin bir mirasını taşıyoruz. Yardım kuruluşları olarak biz sadece Suriye'de değil daha önceki yıllarda Pakistan'da, Filistin'de Endonezya'da,  Somali'de adeta dünyaya örnek olacak yardım organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Merhamet zenginliğimiz milletimizin en güçlü yanlarından birisidir. Suriyeli kardeşlerimize ensar olma borcumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz inşallah.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.