STK'lardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Reklam Tepkisi

STK'lardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Reklam Tepkisi

Şehirdeki reklam panoları ve duraklara asılan cinsel içerikli reklamlara tepki gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu tür reklamlara izin vermemesi çağrısında bulundu.

 Kentteki reklam panoları ve duraklara asılan cinsel içerikli reklamlara gösterilen tepkilere rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, söz konusu reklamların billboardlara asılmasının önüne geçmiyor. Ahlaki yozlaşmaya sebep olan bu reklamlara tepki gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bu tür reklamlara izin vermemesi ve yapılan çirkinliği göz yummamaları çağrısında bulundu.

“Toplum ahlaki çöküntü içerisine itiliyor”

Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz ise toplumu gerileten en büyük nedenlerden birisinin ahlaki dezenformasyon olduğunu ifade etti. Yılmaz; “Bakın belli olayların legal gösterilmesi, toplumu ahlaki çöküntü içerisine itmektedir. Bunlardan birisi de, sokakta her gün karşılaştığımız o billboard denen büyük reklam panolarının içeriği. Biz hiç farkında olmadan sübliminal bir şekilde insanlara ahlaki dezenformasyon içine iten bir etkendir.” dedi.

Yılmaz şöyle konuştu: “Kapitalist sistem’ deyip, belli şeyleri legal hale getiriyorlar. Kapitalist çark sadece kazanmaya endeksliymiş. Yani her kurum, o reklamı veren firmalar, ‘Ben şu kadar kazanayım; bunun gerisi çok önemli değil.’ algısıyla olaya yaklaşabilirler. Bir Müslüman olaya böyle yaklaşamaz. Batıdaki büyük reklam veren firmalar, para kazanmaktan ziyade, özellikle İslam toplumlarının ahlaki anlamda çökertme yoluna da gidiyorlar. Bu da planlı bir şeydir.”

“Billboardlarda, bu tarz çıplaklıkların yer almaması gerekiyor”

Yılmaz; “Şimdi çok af edersiniz! işte mini etekli bayanlar, iç çamaşırı reklamları, bunlar billboardlar da yer alıyor. İnsanlar bunları gördükleri zaman, ciddi anlamda rahatsız oluyor. Kaçınılmaz bir şey onu görmek. Ondan uzak durmak da kaçınılmaz. Yanından yürüyorsunuz veya bir otobüs durağında otobüs bekliyorsunuz. Otobüs duraklarında, o billboardlarda ister istemez o resimlerle muhatap oluyorsunuz. Bu toplum bir İslam toplumudur. Siyasiler mikrofonu ellerine aldıkları zaman, ‘yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke’ söylemini dile getiriyorlar. Bunun içini doldurmak lazım.” diyerek yetkililerden daha hassas olmalarını istedi.

Toplumumuzun ahlaki çöküntü yaşadığını söyleyen Yılmaz, “Cehenneme doğru giden bir ırmaktaki odun parçaları gibi, toplayabildiğimizi kazanç sayarken, aksine bu sele odun parçası vermeye devam ediyoruz. Bu ciddi manada bizi de rahatsız ediyor. Bu ülkeyi, bu ümmeti yarınlara taşıyacak imanlı gençler yetiştirmemiz lazım. Gençlerin içini boşalttıktan sonra gençlerden nasıl bir fayda bekleyebiliriz. Nasıl büyük ülke olabiliriz. Bunun önüne bir şekilde geçilmesi lazım. Billboardlarda, görsel medyada, yazılı medyada, bu tarz çıplaklıkların yer almaması gerekiyor. Bunun içinde sonuna kadar mücadele etmeliyiz.” diyerek konuşmasına son verdi.

Vatandaşlardan da tepki var

Billboardlardaki çirkin görüntülerden rahatsız olduğunu söyleyen Engin Küçükgöz; “Bu durumdan rahatsızım. Ben Başakşehir’de oturuyorum, orada da billboardlarda görüyordum ve sürekli şikayet ediyordum ve metrolarda da çok fazla var. Ben çocuklarıma bu durumu anlatamıyorum. Çocuğum soruyor ‘baba bu ne?’ diye. Öyle açık saçık kadınları ve özellikle bazı firma reklamları var, bu firmaların reklamlarını metrolarda çok görüyoruz. Çok rahatsız oluyorum. Bu durumu Allah’a havale ediyorum. Aynı zamanda tepkimi de dile getiriyorum. Beyaz masayı arıyorum, belediyeyi arıyorum. Ben öğretmenim, sınıfta da çocuklar soruyor bana. Biz bu çıplaklığı ifade edemiyoruz, nasıl anlatacağımızı da bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.