STK'lardan CHP’li Aygün'e Said Nursi tepkisi

STK'lardan CHP’li Aygün'e Said Nursi tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Bediüzzaman Said Nursi’ye yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları (STK) öncülüğünde protesto edildi.

Hüseyin Aygün'e tepki göstermek için düzenlenen basın açıklamasına, Azim Der, Bem-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Meşveret Cemaati, Mıhallami Der, Mider, Midyat Barla Cemaati, Midyat Der, Özgür Eğitim-Sen, Sağlık-Sen, Umutla Yaşam Derneği ve Zehra Cemaati katıldı. Yenimahalle Atatürk Anıtı Parkı’nda bir araya gelen STK temsilci ve üyeleri adına basın açıklamasını Özgür Eğitim-Sen Başkanı Seyfettin Yıldız okudu.

Yıldız, "TBMM'de her gün yeni bir skandala imza atan, iftar vaktinde rakı içmesi ile meşhur, daha önce de Peygamber Efendimize ağza alınmayacak iftiralarda bulunan CHP'nin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bu sefer Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerine beslediği kini ve düşmanlığı kustu. 

Aygün’ün Said Nursi hakkında söylediği sözleri ve bundan önce de kutsal değerlere yaptığı saldırı ve sözleri sıralayan Yıldız, "Hüseyin Aygün bundan önce de Ermeni lobilerinin soykırım yalanlarına destek vermiş, ayrıca iftar vakti rakı içerken çekilmiş fotoğrafları yayınlanmıştı. Peygamber Efendimize (s.a.v.) ağza alınmayacak iftiralarda bulunmuş, Selahattin Eyyübi’ye de hakaretlerde bulunmuştu.

Hayatı ve eserleriyle binlerce insana rehber olmuş, küfrün bel kemiğini kırmış, asrın alimi, asrın imamı olarak kabul görmüş Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleri, yine bu menfur zihniyet tarafından 33 yıl süren sürgün ve hapishane hayatı yaşatılmış, 19 kez zehirlenmişti. Her defasında Peygamberimize ve Said-i Nursi, Selahattin Eyyübi gibi İslam önderlerine saldırmasının asıl nedeni, onların Müslüman kimliğine ve temsil ettikleri değerlere olan düşmanlıklarıdır. İlimden ve hakikatten uzak bu tür yalan ve iftiralarla dolu şeytani, zehir zemberek söylem ve hakaretler tarihin çöplüğünde kalmaya mahkumdur. Midyat halkı ve Midyat STK’ları olarak, her defasında sarhoş bir kafayla İslami değerlere ve şahsiyetlere küstahça, saygısızca kin kusan Hüseyin Aygün’ü telin ediyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup Aygün’ü alkışlarla protesto ederek alandan ayrıldı. 

huseyin-aygun.jpg

İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum