STK'lara kardeş köy edinmeleri çağrısı yapıldı

STK'lara kardeş köy edinmeleri çağrısı yapıldı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Cerablus halkının hayata daha hızlı adapte olması için STK'lara kardeş köy edinmeleri çağrısı yapıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Cerablus halkının hayata daha hızlı adapte olması için sivil toplum örgütlerine (STK) kardeş köy edinmeleri çağrısı yapıldı.
 
Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta yaşayanların hayata sıkı sıkıya tutunmaya çalıştığını söyledi.
 
Kış aylarının gelmesiyle özellikle Cerablus merkezine uzak köylerde yaşayanların hala yardımseverlerin desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Türksel, bu anlamda devletin tüm organlarıyla önemli katkılar sağladığını ancak her şeyi devletten beklememek gerektiğini vurguladı.
 
Cerablus'ta herhangi bir tehlikenin kalmadığına işaret eden Türksel, şunları kaydetti:
 
"Sivil toplum örgütleri, köyleri tespit edip yardım elini uzatmalı. İnsanlar zaten size her türlü yardımı sağlıyor. En ufak endişe oluşmasın diye askerler sizi alıp sınırda karşılayıp gezdiriyor ve geri getiriyor. Herkes gidip köyleri gezip ihtiyaçları kendileri tespit imkanı bulabiliyor. Her dernek gelip valilikten izin alıp Cerablus'a geçse ve kendilerine 1-2 köy belirlese Suriye'de tahmin ediyorum 1 yıl içinde aç veya mağdur kimse kalmaz. STK'lar birbirlerine vermek için yaptırdığı plaket paralarını Suriye'ye gönderse, aç kalmaz, komşularımız da tok yatar, biz de... Yani her STK birer kardeş köy edinse, sıkıntıları birlikte daha kolay çözebiliriz." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.