STK'lar Orta Afrika için harekete geçti

STK'lar Orta Afrika için harekete geçti

Orta Afrika'da yaşanan insanlık dışı iç savaş, sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesine neden oldu.

M. Sait Özkan'ın haberi:

Orta Afrika Müslümanları Türkiye Temsilcisi İbrahim Osman, 'Uluslararası kuruluşlar katliama sessiz kalıyor' dedi. 

Suriye için 'Bir Ekmek Bir Battaniye' ve 'Sana İhtiyacım Var' kampanyalarını yürüten İnsani Yardım Platformu üyesi kurum ve kuruluşların temsilcileri Orta Afrika'da Müslümanlara yapılan zulümlere yönelik yardım kampanyası başlattı. İnsani Yardım Platformu'nda yer alan birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla Orta Afrika'da yaşanan insanlık dramına seyirci kalınamayacağını açıkladı. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği(İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Müslümanlar için acil eylem planı oluşturduklarını söyledi. Bölgeye yapılması planlanan yardımların başında ilaç, gıda, barınma, giysi ve tarımsal faaliyetlerin yürütülebilmesi için tohum desteğinin sağlanması geliyor.

YÖNETİMDE İSTEMİYORLAR

Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği ile Orta Afrika Müslümanları Türkiye Temsilcisi İbrahim Osman kendi vatanlarında yabancı olarak yaşadıklarını, sadece Müslüman oldukları için öldürüldüklerini ifade etti. Osman, '1.5 milyon Müslüman yerinden yurdundan edildi. Orta Afrika'da yaşanan problemin ana nedeni yaşanan darbelerdir. Her gelen darbeyle geldi. Müslümanların yönetimde söz sahibi olmasını istemiyorlar. Müslümanlar vahşi bir katliamla karşı karşıya. Uluslararası kuruluşlar ve medya Müslümanlara sessiz kalıyor' diye konuştu.

GECE BALAKA GÜNDÜZ ASKER

Anti- balakaların Müslümanlara uyguladığı katliama dur denilmesi gerektiğini kaydeden Osman, balakaların hükümetin içinde 10 senedir kümelendiğini ifade etti. Osman 'Gece balaka oluyorlar. Gündüz ise hükümetin askeri oluyorlar' dedi. nsani Yardım Platformunda, Türk Kızılayı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Memursen, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Cansuyu Derneği gibi 25 sivil toplum kuruluşu yer alıyor. Orta Afrika'daki Müslümanlara yardım etmek isteyen vatandaşlar istedikleri sivil toplum kuruluşuyla irtibata geçerek yardımlarını ulaştırabilecek.

Müslümanlar soykırımla karşı karşıya

İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan Müslümanların uygulanan zulümden kaçmak için Çad, Kamerun, Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyetine göç ettiklerini söyledi. Orta Afrika'nın Ruanda benzeri bir soykırımla karşı karşıya olduğunu söyleyen Kurt, ' Uluslararası toplum her zamanki gibi Müslümanlara yapılan zulümlere sessiz kalıyor. Güvenlik Konseyinin daimi beş üyesi maalesef üç maymunu oynuyor' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.