SSK Bağ-Kur sigorta durumu sorgulama!

SSK Bağ-Kur sigorta durumu sorgulama!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK Bağkur sorgulama elektronik hizmeti Türkiye’de sigorta hizmetlerinde önemli bir yenilik getirdi. Bundan sonra artık hem SSK sigortalısı hem de Bağkur sigortalısı...

Teknoloji dünyasının sunduğu fırsatlar ve kolaylıklar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı hizmetleri ile sağlık güvencesi hizmetlerinde de etkin şekilde kendisini gösteriyor. Özellikle Türkiye’de hem özel sektörde çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerine hem de kendi nam ve adına çalışan Bağkur sigorta mükelleflerine yönelik olarak dijital platformda SSK Bağkur sorgulama işlem fırsatının sunulması, bu sigorta kollarında mükellefliği bulunan vatandaşların güncel sigorta bilgilerine internet hızında ulaşabilmesini sağlıyor.

 

 SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

 

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ! 

 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

 

Günümüz modern Türkiye’sinde hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin hem de Bağkur sigorta mükelleflerinin kredi başvurularından emeklilik hesaplamalarına ve hatta kariyer planlamalarına kadar her noktada çok önemli bir yere sahip olan güncel sigorta bilgilerini fazla uğraşmadan ve günün her saatinde elektronik ortam kolaylığında detaylarıyla birlikte alabilmesi SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulaması aracılığı ile sağlanabiliyor. Türkiye’de sağlık güvencesi hizmetlerini vesosyal güvence hizmetlerini sunan tek devlet kurumu olarak faaliyet gösteren ve bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağkur, Emekli Sandığı ve Genel Sağlık Sigortası gibi farklı sağlık güvencesi hizmetlerini barındıran Sosyal Güvenlik Kurumu’nun iş yükü oldukça ağır oluyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde bulunan yoğun kalabalığın iş yüküne büyük bir katkı sağlaması kurum içi işleyişinde fazlasıyla ağırlaşmasına ve vatandaşın modern dünya standartlarına pek de olmayan düzeyde hizmetler almak durumunda kalmasına neden olabiliyor. Bu durumun hem kurum içi işlerlik hem de vatandaşa sunulan hizmetlerde kalite düşüklüğüne ve vatandaşa önemli mağduriyetlere yol açmasından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alternatif hizmet kanalları arayışı bulunuyordu. Bu noktada elektronik sigorta ve emeklilik hizmetleri önemli bir rol üstlenirken sigorta mükellefleri SSK Bağkur sorgulama gibi aslında oldukça basit olmasına karşın teknolojik hizmet yapısı öncesi saatler süren sıra bekleme ve bürokrasi işlem trafiği ile gerçekleştirebildiği sigorta işlemlerini modern yüzyılda daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükelleflerinin tüm sigorta ve emeklilik işlemlerini elektronik ortam üzerinde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak SSK Bağkur sorgulama hizmetleri sunuyor.

 

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemine erişim sağlayarak kolay bir şekilde kimlik doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra SSK Bağkur sorgulama işlemleri için e-hizmetler kategorisindeki ‘4a hizmet bilgisi’ ve ‘4b hizmet bilgisi’ ekranlarını kullanarak güncel sigorta dökümlerini alabiliyor. Son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerindeki en geniş kapsamlı hizmet portalı E-SGM uygulaması üzerinde bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirilmeye başlanması ve uygulamanın hizmet dışı konumda bulunması dolayısı ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde E-SGM uygulamasından gerçekleştirilemiyor. Elektronik ortam üzerinde dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan SSK Bağkur sorgulama hizmetlerinde kişisel bilgilerin güvenliği amacı ile bu tip kimlik doğrulama gibi talepler gerçekleştirilmektedir.

 

 

Vatan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.