Sözleşmeli Öğretmenlerin mesai saatleri nasıl olacak?

Sözleşmeli Öğretmenlerin mesai saatleri nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca ataması yapılan 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin eğitimine yönelik yetiştirme programının detayları belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, ataması yapılan 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin yetiştirilmesi sürecine ilişkin bilgi verdi. 

Aktekin, öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla 20 bin yeni kadro ayrıldığını, bu öğretmenlerin de yeni uygulama kapsamında KPSS'nin yanında mülakat sistemiyle atandığını ifade etti. Aktekin, getirilen "sözleşmeli" modelde, öğretmenlerin 4 yıl sözleşmeli, 2 yıl da kadrolu çalıştıktan sonra tayin isteyebileceğinin altını çizdi.

Öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla yeni ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerin "aday öğretmen yetiştirme süreci"ni atandıkları okulda yürütmelerine ve derslere girmelerine karar verildiğini bildiren Aktekin, "Yetiştirme programı kapsamında, öğretmenlerimiz günde 8 saat görevde olacak, ders ve diğer görevleri dışındaki sürede adaylık eğitimiyle ilgili faaliyetlerini sürdürecek. Aday öğretmenler, 384 saat okul ve sınıf içi, 90 saat okul dışı faaliyet, 168 saat hizmet içi eğitim faaliyetleri olmak üzere toplam 642 saatlik eğitimden geçecekler." bilgilerini aktardı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.