Sözleşmeli Öğretmen atama sonuçları öğrenme ekranı!

Sözleşmeli Öğretmen atama sonuçları öğrenme ekranı!

MEB, sabah saatlerinde yaptığı bir açıklama ile 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının bugün açıklanacağını bildirdi. Şimdi pek çok öğretmen adayı heyecanla sonuçları bekliyor. İşte sözleşmeli öğretmen atama sorgulama ekranı...

MEB, bu sabah saatlerinde 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasının bugün gerçekleştirileceğini açıkladı. Sonuçlar bugün saat 17.00'da yayınlanacak. Peki sözleşmeli öğretmen atama sonuçları nereden öğrenilir?
 

Sonuçlar, saat 17.00'dan itibaren MEBBİS sisteminden açıklanacak. Sisteme girmek için ise mebbis.meb.gov.tr adresine gitmeniz yeterli olacaktır.

Sözleşmeli Öğretmen Atama sonuçları Öğrenme Ekranı için TIKLA

29 Eylül 2016'da sözleşmeli öğretmenlik için başvuran adayların mülakat sonuçları açıklanmıştı. Devamında işleyen süreçte 4 ile 7 Ekim 2016 tarihleri arasında sözleşmeli öğretmen olmak isteyenlerin atama için tercihleri alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Ekim 2016 tarihinde sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını duyuracak. Saat 17.00'da açıklanacak sonuçlar MEB'in resmi sitesinden T.C. Kimlik numarası ile veya MEBBİS üzerinden sisteme giriş yapılarak öğrenilebilecek.

Sonuçlar açıklandıktan sonra 81 ilde yapılacak atamaların ardından öğretmen adaylarından seçilenler tek tek görev yerlerine atanacak. Görev yerlerinde 4 yıl boyunca "sözleşmeli" olarak çalışacak olan öğretmenler, 4 yıl sonra kadroya geçecek. Kadroya geçişin ardından dahi 2 yıl boyunca ilk atandığı yerlerde görevine devam etmeleri zorunlu olacak.

Sözleşmeli öğretmenler net 2650 lira maaş alacak. Ek derslere girmek isteyen öğretmenler için ise ek ders ücreti 11 TL olarak belirlendi.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.