Soylu: Teröre karşı acımasız, vatandaşımıza karşı şefkatli olacağız

Soylu: Teröre karşı acımasız, vatandaşımıza karşı şefkatli olacağız

İçişleri Bakanı Soylu, "Teröre karşı acımasız olacağız ama vatandaşımıza karşı aynı şekilde şefkatli olacağız. Farklılıklarımız, zenginliklerimizdir. Farklılıklarımızı rekabet ortamına taşımaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'daki askeri birlikleri ziyaretinin ardından, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Vali İbrahim Taşyapan ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile Çaldıran ilçesine bağlı Yaşkütük köyüne geçti. 

Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucuları İhsan Taş, Muzaffer Aladağ ve Mehmet Aladağ'ın ailelerini ziyaret ederek, taziye dileklerini ileten Soylu, şehitlerin yakınlarıyla sohbet etti.

"Bir hesabın içindeyiz bunu biliyoruz. Bu hesabın ilk hedefi birlik ve beraberliğimizdir, Çanakkale'de ortaya koyduğumuz ve bu toprağın, milletin namusuna el atmaya karşı birlikte mücadele gücümüzü azaltmaktır bunu biliyoruz." diyen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Birbirimizden hiç ayrılmadık. Biz birbirimizle daha çok kucaklaşmalı, birbirimizin dilini çok daha iyi anlamalı, birbirimize sırtımızı vermeli, zenginleşmeli, özgürleşmeli ve hedeflerimize varmalıyız."

"Bizi birbirimizden ayıramayacaklar"

Van'da gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan vatandaşları hastanelerde ziyaret ettiğini anımsatan Soylu, hastanelerde görev yapan doktorların anne ve babalarıyla ilgilenir gibi yaralılarla ilgilendiğine dikkati çekti.

Bakan Süleyman Soylu, gelecek nesillerin bu ülkede huzur ve refah içinde yaşamasını temin etmek için her şeyi yaptıklarını vurgulayarak, "Bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Diliniz dilimizdir. Hep beraber, bir Kürt'ün bir Türk'le aynı bedende olduğu bir anlayışı yaşatmakla mükellefiz." şeklinde konuştu.

"Mücadelemiz devam edecek"

Ziyarete katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler de şehit korucuların acılarını paylaşmak amacıyla köye geldiklerini belirterek, "13 yıl önce bölgede görev yaparken bu köyün kahramanlık hikayelerini duyuyorduk. Geçtiğimiz günlerde bunu bir daha gördük. Burada 2 kardeşimizi kurtaralım derken, 8 şehit verdik. Keşke olmasaydı ama milletimizin özgürlüğü için şehitlerimizi veriyoruz. Çocuklarımız ömür boyu özgürce yaşasın diye veriyoruz. Acılarımızı yüreğimize gömeceğiz ama bu hain örgüte hiçbir şekilde aman vermeyeceğiz. Mücadelemiz, tüm güvenlik güçlerimizle sonuna kadar devam edecek. Bu konuda sizlere yürekten güveniyoruz." diye konuştu.

"Türkçe benim ne kadar dilimse Kürtçe de benim dilimdir"

Bakan Soylu, Van'da AK Parti İl Başkanlığınca Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada ise belediyelere yapılan yeni görevlendirmelerle ilgili olarak "Hukuk ve demokrasi ile belediye yönetenlerin başımızın üstünde yeri var ancak terör için çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve devlet olarak bunlarla mücadele edeceğiz." dedi.

Diyadin Belediyesinin Kürtçe tabelasının indirilmesi konusuna da değinen Soylu, şunları kaydetti:

"Diyadin'de indirilen bir tabela için şunu söyledim. Türkçe benim ne kadar dilimse Kürtçe de benim dilimdir, bu kadar. Bu nifak oyunlarına asla düşmeyeceğiz. Aramıza girecek her türlü oyunun üzerine gitmeye devam edeceğiz."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.