Soykırım dünyanın sessizliği ile başlar

Soykırım dünyanın sessizliği ile başlar

Nazi kamplarından kurtulan 327 Yahudi ve onların çocukları, ortak bir mektup yayımlayarak, İsrail'in katliamlarını sert dille kınadı.

 Nobelli Weisel'in New York Times'ta yayımlanan skandal mektubuna yine aynı gazeteden verilen cevapta, 'Soykırım dünyanın sessiz kalmasıyla başlar. Bir daha asla' diyorsak bu herkes için bir daha asla olmalı' denildi.
 
New York Times gazetesinde geçtiğimiz gün Nobel Barış Ödülü sahibi Elie Weisel tarafından yayımlanan ve 'Hamas'ı Nazilerle eş tutan' mektuba Holokost (Yahudi soykırımı) kurbanlarından tokat gibi yanıt geldi. Wiesel'in ırkçı ifadelerine karşılık II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Yahudi soykırımından kurtulan kişiler ve onların çocukları ortak bir mektup kaleme alarak aynı gazetede yayımlattı. Uluslararası Yahudi anti-Siyonist Ağı (IJSN) tarafından desteklenen mektubun altına Nazi kamplarından kurtulan 327 Yahudi ve onların çocukları imza attı. Elie Wiesel'in Hamas'ı çocukları kurban olarak kullanmakla suçladığı mektubuna karşılık vermek için yazılan mektupta İsrail'in yaptığı soykırıma tarihi bir tepki verildi.
 
ACİL BOYKOT ÇAĞRISI
 
Mektupta 'Elie Wiesel'in tarihimizi istimar ederek, İsrail'in Gazze'yi toptan yok etme çabasını, aralarında yüzlerce çocuğun da bulunduğu 2 binden fazla kişiyi öldürmesini, toptan bir satış yöntemiyle, haksız olanı haklı göstermeye çalışmasından iğreniyor ve öfke duyuyoruz. Hiçbir şey BM sığınaklarını, evleri, hastaneleri ve üniversiteleri bombalamayı haklılaştıramaz. Hiçbir şey insanların elektriksiz ve susuz bırakılmasını haklı gösteremez'' ifadeleri yer alıyor. Mektupta aynı zamanda İsrail'e destek sağlayan ABD ve adeta kalkan oluşturarak İsrail'i kınamalardan koruyan Batı da suçlanıyor. 'Soykırım dünyanın sessiz kalmasıyla başlar' ifadelerine yer verilen mektup İsrail'e karşı acil boykot çağrısıyla sona eriyor. Hamas'ı Nazilerle bir tutan ve İsrail propagandasına destek vererek 'çocukların canlı kalkan yapıldığı' yalanına sığınan Nobel ödüllü edebiyatçı Weisel, 19 Nisan 1944'te Naziler tarafından ailesiyle beraber Auschwitz-Birkenau toplama kampına gönderilenlerden biri.
 
Bin 800 çocuk yetim
 
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, bin 800 çocuk yetim veya öksüz kaldı. Saldırılar nedeniyle insanlar sık sık yerlerini terk etmek zorunda kaldığı için bu konuda net bir rakam verilemiyor. Gazze'deki Planlama Bakanlığı Sektörel Koordinasyon Genel Müdürü İtimad et-Tarşavi ise, binlerce çocuğun babasını veya annesini ya da ikisini birden kaybettiğini söyledi.
 
Koruyucu Batı diplomatik kaslarını kullanıyor
 
Mektubun tam metni:
 
Holokost kurbanı Yahudiler ve onların çocukları olarak kesin bir şekilde Gazze'deki Filistinli katliamını, Gazze'de devam eden işgali ve tarihi Filistin'in sömürge haline getirilmesini kınıyoruz. Saldırılarına devam etmesi için İsrail'e silah sağlayan ABD'nin yanı sıra İsrail'i kınanmaktan korumak için diplomatik kaslarını kullanan Batı ülkelerini de kınıyoruz. Soykırım, dünyanın sessiz kalmasıyla başlar.
 
'SOYKIRIM' ENDİŞESİ
 
İsrail toplumu içinde Filistinlilerin insan yerine konulmamasını içeren aşırı ve ırkçı söylemlerden endişe ediyoruz. İsrail'de The Times of Israel ve The Jeruselam Post gazetelerinde siyasetçiler ve uzmanların açıkça Filistinliler için 'soykırım' çağrısı yapması ve İsraillilerin Neo-Nazi amblemleri taşımalarından da endişeliyiz.
 
Elie Wiesel'in tarihimizi istimar ederek, İsrail'in Gazze'yi toptan yok etme çabasını, aralarında yüzlerce çocuğun da bulunduğu 2 binden fazla kişiyi öldürmesini, toptan bir satış yöntemiyle, haksız olanı haklı göstermeye çalışmasından iğreniyor ve öfke duyuyoruz. Hiçbir şey BM sığınaklarını, evleri, hastaneleri ve üniversiteleri bombalamayı haklılaştıramaz. Hiçbir şey insanların elektriksiz ve susuz bırakılmasını haklı gösteremez.
 
BİR DAHA ASLA
 
Filistin'de devam eden soykırım da dahil olmak üzere ırkçılığın her türüne son vermek için sesimizi yükseltmeli ve ortak gücümüzü kullanmalıyız. Acilen Gazze ablukasının kaldırılması, işgalin sona erdirilmesi ve İsrail'e yönelik ekonomik, kültürel ve akademik boykot yapılması çağrısında bulunuyoruz.
 
'Bir daha asla' ifadesi, 'Herkes için bir daha asla' anlamına gelmeli.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.