Soyadından utananlara müjde

Soyadından utananlara müjde

İlginç, komik ve telaffuzu zor soyadı olanlar artık bir dilekçe ile soyadını değiştirebilecek.

Yasemin Asan'ın haberi:
 
Birçok kişinin soyadından şikâyet etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bundan sonra soyadından şikâyet eden kişiler nüfus müdürlüklerine bir dilekçe vererek istedikleri soyadını alabilecekler.
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'İnsanların çeşitli soyisimleri var. İlginç, garip soyisimler var. Bunları mahkemeye başvuracaksınız, dava açacaksınız, öyle düzeltebiliyorsunuz. Yeni bir çalışma yapıyoruz. Belli bir süre ile nüfus müdürlüğüne yazılı müracaat ile başvurulduğunda bu soyadlar değişebilecek' dedi.
 
TEK DİLEKÇE İLE DEĞİŞECEK
 
Dava yolu ile soyad değişikliği yapmak isteyen kişinin talebini mahkemenin kabul etmesi için haklı bir sebep aranıyordu. Şimdi nüfus müdürlüklerine vatandaşlar başvuru yaparak soyadlarını değiştirebilecek. Örf ve adetler, adaba uygun olmayan soyadı olanlar bu soyadından kurtulabilecek. Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.